Welcome to Myconos. 100 ευρώ το καλαμαράκι και 25 η μπίρα


Εγινε viral τις τελευταίες ώρες η ιστορία με τον Αμερικάνο τουρίστα από το Μπρούκλιν που πλήρωσε σε παραθαλάσσιο εστιατόριο στον Πλατύ Γυαλό της Μυκόνου "836 ευρώ για έξι καλαμαράκια, έξι μπίρες και τρεις σαλάτες".
Ο ίδιος έγραψε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά στο TripAdvisor: «Αποφύγετε αυτό το μέρος, είναι παγίδα. Το προσωπικό δεν είναι έντιμο και δεν μας έδωσε τιμοκατάλογο, όταν τον ζητήσαμε».
Εντάξει, 100 ευρώ για τη μία μερίδα καλαμάρι και 25 για την μπίρα είναι μάλλον πολλά λεφτά, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, στη Μύκονο βρισκόμαστε. 
Πάντα θα υπάρχουν κορόιδα που θα πληρώσουν για τα χρυσά καλαμαράκια, τα χρυσά αυγά, τις χρυσές μπίρες και οτιδήποτε άλλο «χρυσό» διατίθεται στη Μύκονο. Ως εκ τούτου, πάντα θα υπάρχουν επιχειρηματίες που θα κάνουν αρπαχτές.
Ο ανυποψίαστος τουρίστας, αν δεν γνωρίζει τι παίζει στη Μύκονο, σε ένα νησί που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει στις τιμές, τότε ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εν έτει 2019, όταν έχεις διαθέσιμο έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεν τον αξιοποιείς (π.χ. ανατρέχοντας σε sites που φιλοξενούν κριτικές), τότε είσαι άξιος της μοίρας σου, κοινώς θα την πληρώσεις ακριβά. 
Μία απλή αναζήτηση για το συγκεκριμένο εστιατόριο, το οποίο βρίθει από αρνητικά reviews, θα του είχε ανοίξει τα μάτια. Συν τοις άλλοις, όταν το προσωπικό αρνείται να σου δώσει τιμοκατάλογο, δεν αναρωτιέσαι ότι κάτι πάει στραβά;
Ωστόσο, αυτό που πέρασε στα ψιλά, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εστιάτορας ακόμα και για αυτό το δυσθεώρητο ποσό των 836 ευρώ, που του αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους, δεν έκοψε ούτε καν νόμιμη απόδειξη. Αυτή είναι η αλητεία, κύριοι και κυρίες μου…
Αλήθεια, η εφορία και η τοπική αστυνομία που είναι; Μήπως είναι απασχολημένη κυνηγώντας 90χρονες γιαγιάδες, αντί να δει τη μεγάλη εικόνα;

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia