Πώς μια εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις δίνοντας (πληρωμένο) ρεπό κάθε Τετάρτη...


Τις Τετάρτες, ενώ οι περισσότεροι φίλοι της βρίσκονται στη δουλειά, η Τίφανι Σράουεν, χαλαρώνει στο γήπεδο του τένις. Δεν κάνει «κοπάνα». Απλώς εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, Versa, στην οποία εργάζεται, έχει απαγορεύσει την εργασία τις Τετάρτες, προσφέροντας στους εργαζομένους τετραήμερη εργασία, αλλά πενθήμερες απολαβές...
Την πρωτοβουλία της αυστραλιανής εταιρείας και το πώς αυτή λειτουργεί παρουσίασε σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το BBC. Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, οι υπάλληλοι εργάζονται κανονικό ωράριο όλες τις υπόλοιπες ημέρες και για τις Τετάρτες δεν προγραμματίζονται ποτέ συναντήσεις, συσκέψεις ή άλλες υποχρεώσεις. Αν ωστόσο κάποιος πελάτης χρειαστεί κάτι επείγον, θα απαντήσουν το τηλέφωνο.
Όταν ανακοινώθηκε αρχικά το σχέδιο, οι εργαζόμενοι ήταν ενθουσιασμένοι, αλλά και ελαφρώς προβληματισμένοι για το εάν αυτό μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη. Ειδικά η Σράουεν ως project manager και κύρια επαφή τόσο για προσωπικό όσο και για πελάτες, ανησυχούσε για χαμένες προθεσμίες, κακή επικοινωνία και τελικά μεγαλύτερο άγχος.
Ωστόσο καθώς το σύνολο του προσωπικού της Versa αναδιοργάνωσε το μοντέλο εργασίας, το σχέδιο αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό. «Όλοι ήθελαν να πετύχει και έκαναν ό,τι μπορούσαν για αυτό, γιατί είναι ωραίο να έχουμε ευελιξία» εξηγεί στο BBC, προσθέτοντας: «Ακριβώς επειδή θέλω να αφήνω ελεύθερη την Τετάρτη, προετοιμάζω καλύτερα ολόκληρη την εβδομάδα, προκειμένου να το πετύχω».
Η πολιτική της τετραήμερης εργασίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Αποδείχθηκε ότι το ρεπό την μεσαία μέρα της εβδομάδας λειτουργεί ευεργετικά, καθώς όταν το προσωπικό επιστρέφει την Πέμπτη να είναι αναζωογονημένο και εν τέλει πιο παραγωγικό.
Έκτοτε τα έσοδα της αυστραλιανής εταιρείας έχουν αυξηθεί 46% και τα κέρδη της σχεδόν τριπλασιάστηκαν, σύμφωνα με την ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο, Καθ Μπλάκχαμ.

Πηγή: fortunegreece.com

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia