''Κάψουλες-ύπνου" στο Λονδίνο...


Πριν από χρόνια, εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία τα ξενοδοχεία-κάψουλες, που ήταν φτηνά καταλύματα για όσους αναζητούσαν αποκλειστικά ένα μέρος για να κοιμηθούν - κυρίως επιχειρηματίες, που ξενύχτησαν και έχασαν το τελευταίο τρένο με το οποίο θα επέστρεφαν στο σπίτι. Οι κάψουλες αυτές δεν ήταν πιο μεγάλες από ένα φέρετρο και τα κρεβάτια ήταν το ένα δίπλα στο άλλο.

Κάτι ανάλογο έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο Λονδίνο (αντίστοιχα δωμάτια υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης), το Pop & Rest, το οποίο διαθέτει τέσσερις κάψουλες, ελαφρώς μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες ιαπωνικές. 

Πρόκειται για δωμάτια αρωματισμένα με χαλαρωτική λεβάντα, με σκουρόχρωμους τοίχους και τα οποία διαθέτουν ωτοασπίδες και μάσκες που καλύπτουν τα μάτια.

Το νέο αυτό εγχείρημα απευθύνεται στους εξαντλημένους, από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, Λονδρέζους, οι οποίοι αναζητούν διακαώς έναν τρόπο προκειμένου να κοιμηθούν και να αναπληρώσουν έτσι δυνάμεις προκειμένου να συνεχίζουν τη μέρα τους.

Η κάθε κάψουλα-ύπνου τιμολογείται στα 17 περίπου ευρώ για μία ώρα, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή, το όλο project φιλοξενεί κατά μέσο όρο 30-35 πελάτες την εβδομάδα. Ο ιδρυτής του Pop & Rest οραματίζεται να γεμίσει το Λονδίνο, αρχικά, και την υπόλοιπη Βρετανία και Ευρώπη αργότερα, με «κάψουλες ύπνου».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia