Too Good To Go. Παραγγέλνοντας το φαγητό που περισσεύει στα εστιατόρια...

Το Too Good To Go είναι εφαρμογή που λειτουργεί σε Δανία και Μεγάλη Βρετανία, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να παραγγείλει το φαγητό που έχει ξεμείνει στα εστιατόρια, απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Στόχος της είναι να συμβάλει στη μείωση της σπατάλης από μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που συνήθως πετάνε στα σκουπίδια φαγώσιμο περισσευούμενου φαγητό στο τέλος της ημέρας.

Η λειτουργία του είναι απλή: ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, επιλέγει ένα από τα διαθέσιμα εστιατόρια και πληρώσει την παραγγελία μέσω της εφαρμογής - οι παραγγελίες μέσω της εφαρμογής κοστίζουν από 2 μέχρι 3.80 λίρες. Κατόπιν, παραλαμβάνει -σε συγκεκριμένες ώρες, συνήθως στο κλείσιμο- το φαγητό από το εστιατόριο.

Οι χρήστες ωστόσο δεν μπορούν να επιλέξουν το φαγητό της αρεσκείας τους, παρά μόνο να λάβουν ενημέρωση από το εστιατόριο για τα φαγητά που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμα. Συμβατή με το όλο concept, η εφαρμογή παρέχει ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα εστιατόρια που συμμετέχουν.

«Η σπατάλη του φαγητού φαίνεται να είναι ένα από τα πιο ανόητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε αυτόν τον κόσμο, με τη βιομηχανία των εστιατορίων να σπαταλά 600.000 τόνους φαγητού ετησίως», διατείνεται ο συνιδρυτής της εφαρμογής James Crummie. «Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε άμεση ανάγκη για κουπόνια φαγητού από τις τράπεζες τροφίμων».

Οι χρήστες της εφαρμογής έχουν επίσης την επιλογή να προσφέρουν γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, δωρίζοντας μία ή περισσότερες λίρες μέσω της εφαρμογής, σύμφωνα με τις οδηγίες του site.

Η εφαρμογή εγκαινίασε τη λειτουργία της στη Δανία το 2015 και ήρθε φέτος στη Μεγάλη Βρετανία ενώ ο στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Ήδη το Too Good To Go έχει συμβάλει στον περιορισμό της σπατάλης του φαγητού, καθώς μέχρι στιγμής, μόνο στην Αγγλία, 600 γεύματα «γλύτωσαν» από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Αναμφίβολα η Too Good To Go είναι μια εφαρμογή όπου όλοι κερδίζουν. Τα εστιατόρια έχουν περισσότερα έσοδα στο τέλος της βραδιάς καθώς διαθέτουν προς τα περισσευούμενα τρόφιμα, η εφαρμογή παίρνει προμήθεια από τα συνεργαζόμενα εστιατόρια για κάθε πώληση γεύματος, οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε φθηνό  μαγειρεμένο φαγητό και φυσικά το περιβάλλον καθώς κατά κάποιο τρόπο το φαγητό ανακυκλώνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia