Το Facebook αποκήρυξε το clickbaiting

Το Facebook δεν αντέχει άλλο τους clickbait τίτλους και αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό

Ακόμα και εάν ο όρος «clickbait» δεν σας λέει κάτι, σίγουρα είστε γνώριμοι με τίτλους ειδήσεων που πάνε κάπως έτσι: «Δεν θα πιστέψετε...», «Σοκ! Δείτε...» και «Απίστευτη είδηση. Πατήστε εδώ για να...». Με λίγα λόγια, είναι εκείνοι οι τίτλοι που «παρακαλούν» για ένα σας κλικ και για αυτό τον λόγο προσπαθούν να το «ψαρέψουν» με παραπλανητικό τρόπο.

Το Facebook φαίνεται λοιπόν ότι έχει βαρεθεί αυτούς τους τίτλους, όπως και όλοι οι χρήστες του, και για αυτό αποφάσισε να αλλάξει τον αλγόριθμό του, έτσι ώστε να αφαιρεί τέτοιες ειδήσεις από το news feed.
Σε μία σχετική ανακοίνωση, το Facebook ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα θα δείχνει στους χρήστες «περισσότερες ειδήσεις που τους αφορούν» σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι «παραπλανητικοί» τίτλοι.

Οι αλλαγές στοχεύουν σε δύο ειδών τίτλους: εκείνους που παρακρατούν πληροφορίες και «αναγκάζουν» τους χρήστες να κάνουν κλικ σε ένα εξωτερικό site και εκείνους που υπερβάλουν και δημιουργούν λανθασμένες προσδοκίες.

«Τα link που προέρχονται από σελίδες που ανεβάζουν συνέχεια clickbait τίτλους θα εμφανίζονται χαμηλότερα στο news feed. Εάν μια σελίδα σταματήσει να ανεβάζει τέτοιους τίτλους, τα δημοσιεύματά της θα σταματήσουν να επηρεάζονται από την αλλαγή στον αλγόριθμο» ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση του Facebook.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia