Μπίρα "Φονιάς". Η νέα άφιξη στο χώρο της μπίρας από τη Σαμοθράκη

Μία νέα ελληνική μπίρα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της, από την νεοσύστατη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης, ιδιοκτησίας μιας εύπορης οικογένειας που επισκέπτεται το νησί τα τελευταία 30 χρόνια, τις επόμενες ημέρες σε καταστήματα της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με το business plan, θα τοποθετηθεί σταδιακά και στις άλλες πόλεις του Έβρου, της Θράκης και της βόρειας Ελλάδας.

Το όνομά της είναι ιδιαίτερο: «Φονιάς». Η αντισυμβατική επωνυμία έλκει την καταγωγή της από τον μεγαλύτερο καταρράκτη της Σαμοθράκης
και φιλοδοξεί να προωθήσει το νησί της Σαμοθράκης αλλά και να ενισχύει την τοπική οικονομία.

Υπολογίζεται πως όταν η μονάδα παραγωγής φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη, η παραγωγή θα αγγίζει τις 100.000 φιάλες ετησίως. Αρχικά θα παρασκευαστεί ξανθοκόκκινη μπίρα τύπου pale ale, ενώ οι ιδιοκτήτες της σχεδιάζουν παράλληλα να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο με την παραγωγή άλλων τριών τύπων μπίρας.

Ο «Φονιάς», που θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη την εξαιρετική ποιότητα νερού της Σαμοθράκης, θα τοποθετηθεί στην αγορά ως μία premium μπίρα, απευθυνόμενος σε ένα εκλεπτυσμένο κοινό που δεν συμβιβάζεται με παστεριωμένες μπίρες.
Μένει να δούμε αν όντως ο "Φονιάς" θα είναι μία μπίρα που "σκοτώνει", όπως διατείνονται οι εμπνευστές του, και θα καταφέρει να σταθεί με αξιώσεις σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia