Εμβληματικό αεροσκάφος της ΟΑ θα βυθιστεί στην Κέα

Το “One & Only Kea Resort” στην Κέα θα βυθίσει ένα εμβληματικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής προκειμένου να δημιουργήσει ένα υποβρύχιο αξιοθέατο, ενισχύοντας τον τουρισμό και προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Με πρωτοβουλία του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου “One & Only -Kea Resort”, που θα ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο στη Κέα, έχει αποφασιστεί η βύθιση ενός ιστορικού αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην περιοχή του Βρόσκοπου της Κέας, με σκοπό τη μετατροπή του σε υποβρύχιο αξιοθέατο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον τουριστικό κλάδο της περιοχής.

Αυτή η κίνηση αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τους λάτρεις του snorkeling και της κατάδυσης, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το αεροπλάνο σιγά σιγά θα καταστραφεί από την αλμύρα και ίσως μάλιστα μολύνει την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο τύπου Β-737-200 (SX-BCA) ήταν το πρώτο αεροσκάφος που αγόρασε η εθνικοποιημένη Ο.Α. επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Δήμος Κέας υπέβαλε το αίτημα για την ίδρυση του υποβρυχίου εκθέματος, στο Βρόσκοπο της Κέας ενώ η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου θα αναλάβει την μελέτη, τη μεταφορά, την πόντιση και την αξιοποίηση του υποβρυχίου εκθέματος. Ο δήμος θα είναι αρωγός της επένδυσης και θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη είσοδο και άλλων επισκεπτών εκτός αυτών που θα διαμένουν στο ξενοδοχείο. Το αεροπλάνο θα ποντιστεί, θα φωτιστεί κατάλληλα, για να αποτελέσει υποβρύχιο αξιοθέατο και θα είναι ορατό από ξηρά και θάλασσα, λόγω του μικρού βάθους που θα βυθιστεί.

Διαβάστε ακόμη: Αεροπλάνο βυθίζεται στο Μπαχρέιν για την ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού... {alertInfo}

Η εν λόγω πρωτοβουλία συνάδει με την παγκόσμια τάση της δημιουργίας καταδυτικών πάρκων μέσω της βύθισης πλοίων και αεροσκαφών, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Η μετατροπή του αεροσκάφους σε υποβρύχιο αξιοθέατο δεν αποτελεί μόνο ένα βήμα προς την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά επίσης συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. 

Πηγή: traveldailynews.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia