Αεροπλάνο βυθίζεται στο Μπαχρέιν για την ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού...


Την εύρωστη αγορά των δυτών ανά τον κόσμο ευελπιστεί να προσελκύσει το Μπαχρέιν, στον Περσικό Κόλπο, με τη δημιουργία ενός «υποβρύχιου θεματικού πάρκου» συνολικής έκτασης 100.000 τετραγωνικών μέτρων.
Το νέο αυτό θεματικό πάρκο, που θα ανοίξει τις ''πύλες'' του το φετινό καλοκαίρι και είναι προϊόν συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, θα αποτελείται από ένα παροπλισμένο Boeing 747, μήκους 70 μέτρων, που θα βυθιστεί στα νερά του
Περσικού Κόλπου.
Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε, ο χώρος των καταδύσεων θα περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους και γλυπτά.
Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έργο ισχυρίζεται πως το Boeing δεν θα συμβάλει αρνητικά στο θαλάσσιο περιβάλλον, αν και εμπειρογνώμονες εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα «ρυπαρά» του στοιχεία (π.χ. καλώδια, υδραυλικά συστήματα, πλαστικά, ελαστικά).
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα καταδυτικό πάρκο με την καταβύθιση αεροπλάνου. Έχουν προηγηθεί προσπάθειες τόσο σε ΗΠΑ και Καναδά, όσο και στη γειτονική μας Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia