Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του ''σωστού υπαλλήλου''

Πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φιλοξενίας -και όχι μόνο- έχουν επιδοθεί, τις τελευταίες μέρες, σε έναν αγώνα εύρεσης προσωπικού (συνεργατών). Ωστόσο και οι «συνεργάτες» έχουν επιδοθεί στον δικό τους αγώνα ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο ξενοδοχείο, την κατάλληλη επιχείρηση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τους. 

Για να είναι όμως το «πάντρεμα» επιτυχές, τουλάχιστον από την πλευρά του συνεργάτη, θα πρέπει να πληρούνται τρεις προδιαγραφές, σύμφωνα πάντα με το εξαίρετο αυτοβιογραφικό βιβλίο αυτοβελτίωσης του Αρσένη Πασχόπουλου, "Ευτυχώς με Απέλυσαν". Ας τις δούμε αναλυτικά:

1) Ο σωστός συνεργάτης ενδιαφέρεται για την επιχείρηση στην οποία δουλεύει. Ο πατέρας μου μου έλεγε: «θα ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά που κάνεις σαν να είναι δικιά σου». Και ήταν σωστός. Και το ξέρω ότι ήταν σωστός γιατί έβλεπα τη διαφορά στα αποτελέσματα της εργασιακής μου σχέσης όταν το έκανα και όταν δεν το έκανα. Και φάνηκε πόσο δίκιο είχε όταν βρέθηκα στην πλευρά του εργοδότη. Θυμήσου το λοιπόν και να εργάζεσαι σαν να είναι δική σου η επιχείρηση και θα δεις ότι ο εργοδότης θα το εκτιμήσει. Αν δεν το εκτιμήσει, φύγε την πρώτη ευκαιρία.   

2) Ο σωστός συνεργάτης είναι ευέλικτος. Η λέξη «ευέλικτος» είμαι σίγουρος ότι δημιουργεί σε κάποιους αρνητικούς συνειρμούς. «Δηλαδή εννοείς να γίνουμε λάστιχο για την επιχείρηση;». Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ. Όταν όμως υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη να καθίσεις μία ώρα παραπάνω ή να ασχοληθείς με μια κρίση ενώ είναι Κυριακή, κάνε το. Ο εργοδότης θα καταλάβει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί και να βασιστεί σ’ εσένα. Και τους συνεργάτες αυτούς δεν τους αφήνεις να φύγουν. Αν πάλι δεν το εκτιμήσει, είπαμε παραπάνω τι πρέπει να κάνεις

3) Ο σωστός συνεργάτης δεν επιλέγει μια συνεργασία μόνο για τα χρήματα. Είναι λάθος για την καριέρα και τη ζωή σου να διαλέξεις μια δουλειά «επειδή έχει λεφτά», ακόμη και στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Η ζωή παίρνει άλλο χρώμα όταν πας με κέφι στο γραφείο. Και να είσαι σίγουρος πως το κέφι που θα σου δημιουργεί η καλή αμοιβή δεν θα διαρκέσει για πολύ. Για μερικά χρόνια ίσως. Μετά, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχεις βάλει στον αυτόματο ένα άχρωμο και άγευστο ολόκληρο 8ωρο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ενώ, στη χειρότερη, θα είσαι δυστυχισμένος και δεν θα ξέρεις τι φταίει (ή δεν θα θέλεις να το παραδεχτείς γιατί θα σκέφτεσαι τα χρήματα). ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Βρες κάτι που αγαπάς και θα διαπρέψεις (και θα έρθουν και τα χρήματα). 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia