Ο πρώτος επισκέπτης της Disney είχε ελευθέρας για 63 χρόνια

Είναι το πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη και ένας άνθρωπος το ήξερε καλύτερα από τον καθένα, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επισκέφθηκε ποτέ τη Disneyland.

Ο Dave MacPherson ήταν ένας 22χρονος φοιτητής, όταν επισκέφθηκε το αγαπημένο του θεματικό πάρκο, που άνοιξε τις πύλες του στις 17 Ιουλίου 1955.

Οδήγησε 10 μίλια από το Long Beach στο Anaheim για να περιμένει να μπει πρώτος στο πάρκο, μπροστά από 6.000 άτομα που έφθασαν μετά από αυτόν.

Φτάνοντας στις 2.00 π.μ. για να εξασφαλίσει τη θέση του στην ουρά, ο MacPherson αγόρασε το εισιτήριο νούμερο δύο. Το εισιτήριο νούμερο ένα είχε κρατηθεί για τον ''μεγάλο'' άνδρα, τον ίδιο τον Walt Disney.

Αναπολώντας τον απίστευτο άθλο, ο MacPherson δήλωσε: «Αποφάσισα ότι ήθελα να είμαι ο πρώτος στην ουρά. Ο πρώτος άνθρωπος που θα έμπαινε στο πάρκο και δεν θα ήταν συγγενής του Walt ή κάποια διασημότητα. Ο πρώτος κανονικός άνθρωπος που θα έμπαινε από την μπροστινή πόρτα».

Ο MacPherson θυμόταν με αγάπη να κάνει βόλτες με το Jungle Cruise και τον Peter Pan μέσα στο χάος της ημέρας των εγκαινίων.

Αργότερα στη ζωή του, έγινε επιτυχημένος δικηγόρος - αλλά δεν έχασε ποτέ την επαφή με το παιδί που είχε μέσα του. Παραμένοντας αφοσιωμένος θαυμαστής της Disney, ο MacPherson έκανε πολύ καλή χρήση της ισόβιας κάρτας του για το πάρκο, το οποίο επισκεπτόταν τακτικά.

Διαβάστε ακόμηBlack Sunday. Οταν τα εγκαίνια μετατρέπονται σε εφιάλτη...

Για την ακρίβεια, επισκέπτονταν το πάρκο κάθε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά του, μέχρι το θάνατό του το 2018.

Παρόλο που δεν κράτησε το εισιτήριο εισόδου του, κράτησε την δωρεάν κάρτα που το συνόδευε – η οποία δινόταν -με εξαίρεση τον ίδιο- μόνο σε VIP customers. «Τότε, οι άνθρωποι πλήρωναν για την είσοδο και στη συνέχεια αγόραζαν εισιτήρια για τα διάφορα αξιοθέατα. Δεν ξέρω τι απέγινε το εισιτήριο εισόδου για το οποίο πλήρωσα ένα δολάριο», δήλωσε ο MacPherson.

Κάθε Ιανουάριο περίμενε με ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετήσιας κάρτας, ένα χάρτινο πάσο που στην πίσω πλευρά ανέγραφε το όνομά του (μπορούσε να προσκαλέσει μέχρι τρεις φίλους του), που του παρείχε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα πάρκα της Disney.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia