Ζευγάρι μηνύει εταιρεία εκδρομών ζητώντας 5 εκατ. δολάρια

Ζευγάρι μήνυσε μια snorkeling εταιρεία (κολύμβηση με αναπνευστήρα) στη Χαβάη για 5 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας ότι το εγκατέλειψαν στον ωκεανό.

Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον εταιρείας εκδρομών στη Χαβάη, λέγοντας ότι εγκαταλείφθηκαν στον ωκεανό κατά τη διάρκεια ενός snorkeling tour, ενώ βρίσκονταν στο μήνα του μέλιτος.

Η Elizabeth Webster και ο Alexander Burckle έκαναν μήνα του μέλιτος στη Χαβάη τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν έκλεισαν μια εκδρομή με την εταιρεία Sail Maui. Το ζευγάρι, αμφότεροι έμπειροι κολυμβητές, αγόρασε εισιτήρια για μια εκδρομή στο Lanai, ένα μικρό νησί κοντά στο Μάουι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν το σκάφος έφτασε εκεί, ο καπετάνιος είπε στην ομάδα ότι θα είχαν μια ώρα για να το εξερευνήσουν πριν φύγουν. Οι Webster και Burckle ισχυρίζονται στην αγωγή ότι όλα ήταν ανοργάνωτα και ότι δεν τους δόθηκε καμία συμβουλή σχετικά με μια συγκεκριμένη ώρα επιστροφής, πώς να επιστρέψουν στο σκάφος ή τι να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην αρχή, το ζευγάρι κολυμπούσε σε ήρεμα και καθαρά νερά, αλλά αργότερα η θάλασσα ήταν ελαφρά κυματώδης, οπότε προσπάθησαν να κολυμπήσουν προς το σκάφος, αλλά αυτό είχε ήδη αρχίσει να αναχωρεί για την επόμενη τοποθεσία.

Η αγωγή αναφέρει ότι τα μέλη του πληρώματος έκαναν τρεις καταμετρήσεις, αλλά άλλοι επιβάτες δήλωσαν αργότερα ότι οι επιβάτες δεν υποχρεώθηκαν να καθίσουν ή να παραμείνουν ακίνητοι για να μετρηθούν, με αποτέλεσμα στην τρίτη καταμέτρηση να εμφανίζονται όλοι ως παρόντες – μολονότι ένας επιβάτης ανέφερε στο πλήρωμα ότι έλλειπαν δύο άτομα.

Στην αγωγή του ζευγαριού υποστηρίζεται ότι αφού συνειδητοποίησαν ότι το σκάφος τους είχε εγκαταλείψει, συνέχισαν να κολυμπούν και να κάνουν σήματα κινδύνου, καταλήγοντας τελικά σε βαθιά, ταραγμένα νερά. Tελικά μετά κόπων και βασάνων έφτασαν στην ακτή, κουρασμένοι και αφυδατωμένοι, όπου για καλή τους τύχη τους βρήκαν κάτοικοι της περιοχής. 

Το ζευγάρι ζητά αποζημίωση για συναισθηματική-ψυχική οδύνη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, αν δεν ήταν νέοι και αθλητικοί θα είχαν πνιγεί. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia