Airbnb. Τέλος στα τέλη καθαρισμού και στις παράλογες απαιτήσεις...

H ταχύτατη ανάπτυξη της Airbnb έχει αναμφίβολα δημιουργήσει ορκισμένους εχθρούς, οι οποίοι ωστόσο της αναγνωρίζουν ότι είναι μια εταιρεία που διαθέτει ευήκοα ότα, που ξέρει να ακούει τους πελάτες και εντέλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Μεγάλη κουβέντα είχε γίνει τον τελευταίο καιρό με τις συχνά υπερβολικές χρεώσεις για τέλη καθαρισμού, που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια πολλών επισκεπτών. Η εταιρεία, που είχε μπει πια σε αχαρτογράφητα νερά, με όλο και περισσότερους hosts να ζητούν τέλη καθαρισμού μέχρι και 300 δολάρια, πλέον θα βάλει τέλος σε αυτή την «αδιαφανή» τιμολόγηση (αλλά και στις παράλογες απαιτήσεις αρκετών, όπως ήταν το πλύσιμο των ρούχων). 

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, από τον Δεκέμβριο η Airbnb θα επιτρέπει στους επισκέπτες να φιλτράρουν τα αποτελέσματα αναζήτησής τους με βάση το συνολικό κόστος της διαμονής προ φόρων. Πλέον τα «κρυφά» τέλη καθαρισμού θα είναι μεταξύ των χρεώσεων που περιλαμβάνονται στις τιμές που βλέπουν εξαρχής οι πελάτες.

Οι ενδιαφερόμενοι με ένα κλικ θα μπορούν να δουν το συνολικό κόστος διανυκτέρευσης, με τις επιπλέον χρεώσεις, κι όχι μόνο αυτό της διαμονής.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Airbnb άκουσε τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, πριν περίπου 15 χρόνια, όταν η εταιρεία ήταν στα πρώτα της βήματα, το ενδιαφέρον των πελατών, αλλά και των συνεργατών, ήταν πολύ περιορισμένο. Τότε ο Brian Chesky, συνιδρυτής και τωρινός CEO, ζώντας ως οικοδεσπότης, δεν θα αργούσε να αντιληφθεί ότι η κακής ποιότητας φωτογραφίες, οι ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες και η έλλειψη ενός μοντέλου αξιολόγησης συνιστούσαν αγκάθια. 

Διαβάστε ακόμα: 3 πολύτιμα μαθήματα από την "περιπέτεια" της Airbnb (που πλέον επέστρεψε στην κερδοφορία)

Αφού νοίκιασε μία ακριβή φωτογραφική μηχανή, προσφέρθηκε, εκτελώντας χρέη φωτογράφου, να φωτογραφίσει τα σπίτια με σκοπό να ανεβάσει επαγγελματικές φωτογραφίες στην πλατφόρμα, ενώ δημιούργησε τα προφίλ των πελατών, τα οποία μαζί με τις αξιολογήσεις θα «προστάτευαν» τους δύσπιστους ιδιοκτήτες.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia