Ζευγάρι στις ΗΠΑ μηνύει την Barilla για παραπλάνηση...

H Barilla, που παράγεται στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι είναι η "Νο 1 μάρκα ζυμαρικών της Ιταλίας" (“Italy’s No. 1 brand of pasta”). Τώρα όμως αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα.

Δύο πελάτες, ο Matthew Sinatro και η Jessica Prost, κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας αφού αγόρασαν πέρυσι αρκετά κουτιά ζυμαρικών Barilla με την εντύπωση ότι αυτά παρασκευάζονται στην Ιταλία. Ωστόσο, παρά το σλόγκαν της εταιρείας ως "η Νο 1 μάρκα ζυμαρικών της Ιταλίας", τα προϊόντα της παράγονται στην Αϊόβα και τη Νέα Υόρκη.

Με το σλόγκαν και την ιταλική σημαία στη συσκευασία της, οι πελάτες κατηγόρησαν τη μάρκα ότι παραπλανά τους καταναλωτές, αναφέροντας ότι η Barilla "διαιωνίζει περαιτέρω την αντίληψη ότι τα προϊόντα είναι αυθεντικά ζυμαρικά από την Ιταλία".

Ωστόσο, η Barilla γνωστοποιεί στον ιστότοπό της ότι τα προϊόντα που διανέμονται στις ΗΠΑ προέρχονται από τα τοπικά εργοστάσιά της και όχι από το εξωτερικό, ισχυριζόμενη ότι χρησιμοποιεί τα αυθεντικά μηχανήματα από την Πάρμα της Ιταλίας.

Τα ζυμαρικά Barilla που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες παρασκευάζονται στα εργοστάσιά μας στο Ames, IA και στο Avon, NY, με λίγες εξαιρέσεις. Τα Barilla Tortellini και τα Barilla Oven Ready Lasagne παρασκευάζονται στην Ιταλία. Τα προϊόντα μας Barilla Italy αναγράφουν στη συσκευασία "Προϊόν Ιταλίας, διανέμεται από την Barilla America, Inc."

Επιπλέον, η Barilla δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα της χρησιμοποιείται για να "επικαλείται τις ιταλικές ρίζες της εταιρείας μέσω γενικευμένων αναπαραστάσεων της μάρκας στο σύνολό της" και δεν αποσκοπεί να παραπλανήσει.

Διαβάστε ακόμη: Barilla. Ιδια τιμή, λιγότερο περιεχόμενο...

Παρ’ όλα αυτά, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αίτηση της Barilla να απορρίψει την αγωγή, δηλώνοντας ότι οι πελάτες υπέστησαν "οικονομική ζημία" μετά την αγορά των ζυμαρικών με την ψευδή αντίληψη ότι παρασκευάζονται στην Ιταλία. 

Εκτός από την επιδίωξη χρηματικής αποζημίωσης, οι Sinatro και Prost ζητούν από το δικαστήριο να σταματήσει η μάρκα να χρησιμοποιεί τα χρώματα της Ιταλίας στην επωνυμία της. Ωστόσο, η ιταλική εταιρεία δεν θα τα παρατήσει και θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση αυτή. 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia