Οταν στέλνεις στους haters αράχνες και κατσαρίδες...

Σε κάποιους επαγγελματίες δεν αρέσει η κριτική και φροντίζουν να το δείχνουν. Απαντούν ειρωνικά (ή δεν απαντούν καθόλου), υπεραμύνονται των πολιτικών της εταιρείας ή απειλούν και με μηνύσεις. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να επιδιώξουν να πάρουν την εκδίκησή τους με «ασύμβατους» τρόπους, όπως στέλνοντας στον hater αράχνες και κατσαρίδες…

Αυτά έκανε πρώην στέλεχος, ανώτερος διευθυντής ασφάλειας, της eBay Inc. που έστελνε, από το 2019, μαζί με άλλους υπαλλήλους, ταχυδρομικά ζωντανές αράχνες, κατσαρίδες, στεφάνια κηδείας σε ένα ζευγάρι δημοσιογράφων που είχαν σχολιάσει αρνητικά την εταιρεία στο ενημερωτικό τους δελτίο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό τους. 

Τα στελέχη αυτά, επτά στο σύνολο, που παραδέχθηκαν στο δικαστήριο την ενοχή τους (και μάλιστα ζήτησαν ταπεινά συγγνώμη από τα θύματά τους), καταδικάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από 2 μέχρι 5 χρόνια φυλάκισης. Τα αρχεία του δικαστηρίου έδειξαν πώς τα στελέχη του eBay εξοργίστηκαν με το ενημερωτικό δελτίο του ζευγαριού και τους αναγνώστες που δημοσίευαν σχόλια επικριτικά για την εταιρεία στον ιστότοπό τους, τον οποίο η εταιρεία θεωρούσε απειλή για τις δραστηριότητές του.

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2019 όταν το ζευγάρι σχολίασε αρνητικά μήνυση του eBay που κατηγορούσε την Amazon για λαθροθηρία των πωλητών της. Μισή ώρα μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ο τότε διευθύνων σύμβουλος έστειλε μήνυμα σε έτερο κορυφαίο στέλεχος του eBay λέγοντας: «Αν πρόκειται ποτέ να την κάνεις να σταματήσει… τώρα είναι η ώρα», χαρακτηρίζοντας τους συντάκτες του άρθρου «προκατειλημμένα τρολ που πρέπει να ΚΑΟΥΝ».

Το ζευγάρι άρχισε να λαμβάνει ενοχλητικά-απειλητικά μηνύματα στο Twitter, αλλά και στο mail του, προερχόμενα από «περίεργες» ομάδες. Ανώνυμα πακέτα κατέφταναν στο σπίτι του ζευγαριού, μεταξύ των οποίων ένα κουτί με ζωντανές αράχνες, στεφάνι κηδείας και βιβλίο για την επιβίωση μετά την απώλεια ενός συζύγου... 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia