Γερμανοί συνταξιούχοι αναζητούν ''καταφύγιο'' στα χωριά των Χανίων

Σε λίγο καιρό αναμένεται η Κρήτη να φιλοξενήσει τους πρώτους «ενεργειακούς τουρίστες», κυρίως Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από τον βαρύ (και δαπανηρό) χειμώνα που έρχεται. 

Πριν λίγες μέρες, το marketing-tips έκανε ειδική αναφορά στη νέα διαφαινόμενη τάση, το energy travel. Φαίνεται λοιπόν ότι, σύμφωνα με τα λόγια ντόπιου μεσίτη, ότι τον δύσκολο αυτό χειμώνα αρκετοί συνταξιούχοι Γερμανοί θα βρουν καταφύγιο στα χωριά των Χανίων. 

Όπως δήλωσε, με αφορμή την επίσκεψη δημοσιογράφων από την Bild:  «Είδαν ότι η Κρήτη μας είναι το νοτιότερο μέρος σε ολόκληρη την Ευρώπη, άρα και το πιο ζεστό, ώστε ο κόσμος από την Γερμανία να περάσει εδώ τον χειμώνα. Ήρθαν εδώ οι δημοσιογράφοι, με ρώτησαν αν έχουμε φυσικό αέριο και τους είπα ότι δεν έχουμε φυσικό αέριο αλλά έχουμε ήλιο και ότι χρειαζόμαστε γυαλιά ηλίου και τον χειμώνα και το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι από την κρητική φιλοξενία. Έψαξαν, μέσω Airbnb, για ενοικίαση σε τουριστικά σπιτάκια στα χωριά, όχι μέσα στην πόλη, τα οποία τιμολογούνται στα 300-400 ευρώ το μήνα.

Στις τρεις ημέρες που παρέμειναν στο νησί ήταν όλη μέρα στους δρόμους, προσέθεσε ο ίδιος, διενεργώντας έρευνα αγοράς. Κατέγραψαν τις υποδομές, τα κρητικά προϊόντα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, ενώ πήγαν και σε τοπικό κουρείο για να κουρευτούν. Εκεί μάλιστα ανακάλυψαν με έκπληξη ότι το κούρεμα κόστιζε μόλις 8 ευρώ, από 25-30 στην Γερμανία.

«Τρελάθηκαν, έμπαιναν στην θάλασσα με τις βερμούδες και τα μικρόφωνα και την κάμερα και έκαναν παρουσίαση. Μετά κατέβηκε και το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι και έκαναν τα ίδια» συμπλήρωσε. Χάρη στη δημοσιότητα που πήρε η όλη ιστορία, ο μεσίτης δήλωσε ότι από τα 10-15 αιτήματα που δεχόταν όλο τον χειμώνα, τώρα πλέον δέχεται τόσα σε μία μέρα.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

Πηγή: με πληροφορίες από το iefimerida


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia