Virtuoso. Αυξημένη ζήτηση για πολυτελή ταξίδια και το φθινόπωρο

Την περασμένη εβδομάδα στην ετήσια ταξιδιωτική εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 19 Αυγούστου στο Λας Βέγκας στο Bellagio Resort & Casino, η Virtuoso μοιράστηκε στοιχεία σχετικά με το πώς ταξιδεύουν οι πελάτες της. Τα καλά νέα; Η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγάλη, με την πλατφόρμα πολυτελών ταξιδιών να διατείνεται ότι "είναι αναμφισβήτητο ότι το μέλλον είναι λαμπρό".

Η Virtuoso μοιράστηκε επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι ταξιδεύουν, πού πάνε, γιατί επισκέπτονται και όχι μόνο. 

Ποιοι ταξιδεύουν;

Πιο δημοφιλές είναι το ταξίδι με τον/την σύζυγο ή το σημαντικό άλλο πρόσωπο, ακολουθούμενο από τα ταξίδια με φίλους και τα οικογενειακά ταξίδια με παιδιά κάτω των 18. Μολονότι το ταξίδι με φίλους μειώθηκε σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια (από 46% το 2019 σε 36% το 2022), εξακολουθεί να είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μορφή ταξιδιού. Τα ατομικά ταξίδια βρίσκονται σε άνοδο, κυρίως από την ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω, 

Η ηλικιακή ομάδα των 18-34 πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 2,2 περισσότερα διεθνή ταξίδια το περασμένο έτος από την ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω και 1,3 περισσότερα ταξίδια στο εσωτερικό. 

Τα τρία τέταρτα (78%) των ταξιδιωτών δηλώνει ότι είναι έτοιμο να ταξιδέψει τώρα. Για το 87% των ερωτηθέντων, η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ παίζει σημαντικό ρόλο και μόνο το 35% δηλώνει ότι οι επιπλοκές των αεροπορικών ταξιδιών του φετινού καλοκαιριού το ανάγκασαν να ακυρώσει ή να αναβάλει τα σχέδιά του.

Πού ταξιδεύουν;

Οι πιο καυτοί καλοκαιρινοί προορισμοί παγκοσμίως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία, η Γαλλία, ο Καναδάς και η Ελλάδα, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, το Μεξικό, την Ιρλανδία και την Ελβετία.

Κοιτάζοντας προς το τέλος του έτους, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία, το Μεξικό και ο Καναδάς είναι μεταξύ των κορυφαίων διεθνών προορισμών για ταξίδια από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο. Και οι κρατήσεις ξενοδοχείων για φθινοπωρινά και εορταστικά ταξίδια (1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου) που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους βρίσκονται στο 173% του επιπέδου που ήταν την ίδια στιγμή το 2019.

Ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν τώρα ή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, άλλο ένα 38% δηλώνει ότι θα περάσουν έξι έως 12 μήνες πριν το πράξει.

Γιατί ταξιδεύουν;

Η αποσύνδεση από την καθημερινότητα και το άγχος του σπιτιού και η σύνδεση με νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες είναι οι πρωταρχικοί λόγοι για τα ταξίδια το 2022, δήλωσε η Virtuoso.

Οι νεαρότεροι ταξιδιώτες (Gen Z και Millennials) αναζητούν προορισμούς που υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και μεριμνούν για τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμη καλύτερα: Πολλοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τέτοιες εμπειρίες. Το 56% της Gen Z και το 46% των Millennials δήλωσε ότι θα πλήρωνε περισσότερα για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, ενώ το 58% της Gen Z και το 52% των Millennials δήλωσε το ίδιο για ταξίδια που διατηρούν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia