Gerber baby. Πέθανε το "μωρό'' της Gerber

Πέθανε πλήρης ημερών η γυναίκα της οποίας το βρεφικό πρόσωπο ''φιλοξενήθηκε'' σε εκατομμύρια προϊόντα της εταιρείας παιδικών τροφών Gerber.

Υπήρξε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα, καθώς ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με μια συγκεκριμένη εταιρεία παιδικών τροφών, την Gerber. 

Η Ann Turner Cook ήταν 5 μόλις μηνών όταν μια γειτόνισσα, η καλλιτέχνιδα Dorothy Hope Smith, έκανε ένα σκίτσο της με κάρβουνο που υποβλήθηκε μισοτελειωμένο (η καλλιτέχνιδα υποσχέθηκε ότι θα το ολοκλήρωνε, αν κέρδιζε) σε έναν διαγωνισμό της Gerber στο πλαίσιο της εθνικής της καμπάνιας για την προώθηση μιας νέας σειράς παιδικών τροφών.

Το αγγελικό της πρόσωπο γοήτευσε την επιτροπή της Gerber, που ζήτησε να παραμείνει ως σκίτσο, και το 1931 έγινε το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, κοσμώντας έκτοτε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων της. 

Για δεκαετίες, η ταυτότητα του μωρού κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να  ενισχυθεί το μυστήριο, με τις φήμες να το ταυτίζουν με μεγάλα κατοπινά ονόματα της show business. Αρκετά αργότερα, το 1978, αποκαλύφθηκε ότι ήταν η τότε καθηγήτρια Αγγλικών (και μετέπειτα συγγραφέας), Ann Turner Cook.

Η Cook δήλωσε σε μια συνέντευξή της στο Associated Press το 1998 ότι η μητέρα της τής είχε αποκαλύψει εξ απαλών ονύχων ότι ήταν το μωρό στην συσκευασία. Είχε πει τότε: «Αν πρόκειται να γίνεις σύμβολο για κάτι, τι πιο ευχάριστο από ένα σύμβολο για παιδικές τροφές;».

H Gerber ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το θάνατο της 95χρονης Cook με μια ανάρτηση στο Instagram: «Πολλά χρόνια πριν γίνει μια εξαιρετική μητέρα, δασκάλα και συγγραφέας, το χαμόγελό της και η εκφραστική της περιέργεια αιχμαλώτισαν τις καρδιές όλων και θα συνεχίσουν να ζουν ως σύμβολο για όλα τα μωρά».

Διαβάστε ακόμη Το Uncle Ben's αλλάζει για να αποτινάξει ρατσιστικά στερεότυπα...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia