''Keep calm and visit Ukraine''. Η νέα καμπάνια της Ουκρανίας...

Το  υπ. Τουρισμού της Ουκρανίας έβγαλε στον αέρα μια αμφιλεγόμενη καμπάνια, που προτρέπει τους επισκέπτες να επισκεφθούν την Ουκρανία, καθώς είναι μια ασφαλής χώρα…

Όλα αυτά σε μια στιγμή κατά την οποία 100.000 Ρώσσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων με Ουκρανία (τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν καταφθάσει και σημαντικές ποσότητες σε αίμα), με τα τύμπανα του πολέμου, σύμφωνα πάντα με μερίδα των ξένων ανταποκριτών, να χτυπούν (αν και η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλλει στην Ουκρανία).
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ‘Keep calm and visit Ukraine’, με το αρμόδιο υπουργείο να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει λόγος για πανικό» και ότι «η κατάσταση στα σύνορα είναι απόλυτα ελεγχόμενη». “The country is open and safe for tourists” αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η καμπάνια μάλιστα προτρέπει τους τουρίστες να επισκεφθούν μεταξύ άλλων το «μαγικό Κίεβο», την «συναρπαστική Οδησσό» και το «ξάγρυπνο Χάρκοβο», που τυγχάνει να βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα (και το οποίο θα είναι το πρώτο που θα καταλάβουν οι Ρώσοι).
Το άκρως αισιόδοξο μήνυμα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος παραπονέθηκε ότι η Δύση υπερβάλλει σχετικά με τη διένεξη που έχει ενσκήψει. 
Η Ουκρανία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με αιχμή του δόρατος το Κίεβο και την Οδησσό (αλλά και το Τσερνόμπιλ), προσελκύοντας χιλιάδες ταξιδιωτών κάθε χειμώνα. Ωστόσο, οι αφίξεις έχουν συρρικνωθεί τον τελευταίο καιρό, ελέω της έντασης με τη Ρωσία. 

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia