Οταν το σεξ επιβαρύνει τον προορισμό...

Στο ισπανικό νησί Gran Canaria, μια παραλία απείρου κάλλους, που έχει ανακηρυχθεί από το 1982 προστατευόμενη περιοχή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, ελέω υπερτουρισμού, απειλείται η χλωρίδα και η πανίδα της. Αιτία: το σεξ…

Η παραλία Dunas de Maspalomas, που φημίζεται για τους εντυπωσιακούς αμμόλοφούς της (από τους τελευταίους της Ευρώπης) και έναν επιβλητικό φάρο, είναι από τους must visit προορισμούς στο νησί. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο και τα πουλιά, κινούμενα μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης.

Εκεί ωστόσο βρίσκει καταφύγιο και το ανθρώπινο είδος και συγκεκριμένα όσοι θέλουν να περιηγηθούν στην άγρια φύση αλλά και να απολαύσουν τα 5 Ss "Sand, Sun, Sea and Sex with Strangers’’.

Ωστόσο, η απόλαυση αυτή έχει το τίμημά της. Ερευνητές μελέτησαν 298 "sex spots" κατά μήκος των αμμόλοφων και ανακάλυψαν ότι η επιβάρυνση ήταν τεράστια – συνολικά οκτώ ενδημικά και μη φυτά απειλούνται.

Όλα αυτά επειδή οι τουρίστες «φτιάχνουν τη δική τους φωλιά» καταστρέφοντας έτσι το οικοσύστημα. Σαν να μην έφθαναν αυτά, τα σημεία αυτά λειτουργούν ως αποχωρητήρια και κάδοι απορριμμάτων, καθώς εντοπίστηκαν τσιγάρα, προφυλακτικά (σ.σ. είναι υπεύθυνα για τον πνιγμό των διάσημων ευμεγεθών σαυρών της περιοχής), χαρτιά υγείας και κουτάκια αναψυκτικών. Μάλιστα όσο πιο απόμερα ήταν αυτά τα σημεία τόσο μεγαλύτερος ο όγκος των σκουπιδιών που φιλοξενούσαν.

Τα Gran Canaria φιλοξενούν 14 εκατ. επισκέπτες το χρόνο και έχουν αναχθεί σε gay-friendly προορισμό, κυρίως από Αμερική, Βρετανία και Γερμανία (αν και όπως επισήμαναν οι ερευνητές οι LGBTQ τουρίστες δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση).

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia