Λονδίνο. Οι μπλε επιγραφές προσελκύουν τουρίστες...

Το διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου διέμεινε για δύο χρόνια η Diana Spencer, πριν γίνει πριγκίπισσα Diana, απέκτησε μία αναμνηστική μπλε πλάκα και λειτουργεί πλέον ως τουριστικό αξιοθέατο.


Η πλάκα αναγράφει: "Lady Diana Spencer, later Princess of Wales, lived here 1979-1981." Εκεί, στο Διαμέρισμα Ν. 60 της οδού Coleherne Court, έζησε η Diana Spencer από το 1979, σε ηλικία 18 ετών, έως το 1981.

Το διαμέρισμα, αξίας 50.000 λιρών, το είχε αγοράσει με χρήματα που κληρονόμησε από την προγιαγιά της. Η νεαρά τότε εργαζόταν σε νηπιαγωγείο, ενώ ένα χρόνο μετά γνώρισε τον πρίγκιπα Charles. Μετά τον αρραβώνα της, το σπίτι πουλήθηκε.

Διαβάστε επίσης Η αναμμένη λάμπα του Walt Disney

Στη Βρετανία χρησιμοποιούνται ευρέως οι μπλε πλάκες, που συνδέονται με ιστορικά πρόσωπα, Βρετανούς και μη, που διέμειναν στη χώρα. Εκεί θα «συναντήσει» κανείς καλλιτέχνες, συγγραφείς, πολιτικούς και άλλους διάσημους. Ανάμεσά τους η Virginia Woolf, ο Winston Churchill, ο Freddie Mercury, ο Mahatma Gandhi και ο Emile Zola.

Το "Blue plaque spotting", όπως ονομάζεται (υπάρχει και σχετική ιστοσελίδα που προωθεί το όλο εγχείρημα), προσελκύει πληθώρα επισκεπτών κάθε χρόνο, που θέλουν να μάθουν που έζησαν διάσημοι άντρες και γυναίκες.

Μόνο στο Λονδίνο υπάρχουν 950 μπλε πλάκες! Συνιστά και μια εξαίρετη instagrammable πρακτική για την μη παραμονή των επισκεπτών/τουριστών σε συγκεκριμένα σημεία.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia