Η αναμμένη λάμπα του Walt Disney


Περνώντας την είσοδο της Disneyland, στο αριστερό χέρι υπάρχει, στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου, πάνω ακριβώς από το σταθμό της πυροσβεστικής, μία λάμπα που είναι μονίμως αναμμένη – ακόμα και σήμερα, σε μια εποχή που το πάρκο έχει κατεβάσει ρολά, εξακολουθεί να φωτίζει.
Walt-disney-domatio
Το εν λόγω διαμέρισμα από όπου ξεπροβάλλει το φως της λάμπας κατασκευάστηκε κατ’ εντολήν του ίδιου του Walt Disney, ο οποίος επιθυμούσε να έχει ένα χώρο μέσα στο πάρκο ώστε να παρατηρεί, από το παράθυρο, τις αντιδράσεις των επισκεπτών αμέσως μετά την είσοδό τους στο πάρκο.
Ο Disney, σε μια εποχή όπου λέξεις όπως προσανατολισμός στον πελάτη ή πελατοκεντρικός ήταν άγνωστες, πάντα ήθελε να είναι κοντά στον πελάτη, να συγχρωτίζεται μαζί του, να ακούει τα σχόλια ή τα παράπονά του ή και να μοιράζει αυτόγραφα.
Δεν είναι τυχαίο ότι όταν του πρότειναν να στηθούν τα κεντρικά γραφεία μέσα στο πάρκο, αυτός αρνήθηκε λέγοντας ότι «δεν θα κάθεστε πίσω από ένα γραφείο, αλλά θα είστε στο πάρκο και θα συναναστρέφεστε με πελάτες για να βελτιώσετε την εμπειρία τους». Όταν δε έμαθε ότι το προσωπικό του εγκατέλειπε, στο διάλλειμά του, τις εγκαταστάσεις για να φάει, απαίτησε ώστε να περιμένει στην ουρά για να φάει, μαζί με τους επισκέπτες, προκειμένου να ακούει τι λένε.
walt-disney-lamp
Όταν ο Disney ήταν στο πάρκο, φρόντιζε πάντα αυτή η λάμπα, γνωστή σήμερα και ως «η λάμπα του Walt Disney», να είναι αναμμένη. Εσβησε μόνο στις 15 Δεκεμβρίου 1966, όταν ο μεγάλος παραμυθάς εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο, για να ανάψει ξανά την επόμενη μέρα. Η λάμπα αυτή αποτελεί φόρο τιμής για έναν διορατικό άνθρωπο και ενθυμίζει ότι το πνεύμα του είναι πάντα ζωντανό.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia