Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο...


To
παλαιότερο εν λειτουργία ξενοδοχείο του κόσμου, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, βρίσκεται στην Ιαπωνία και ανήκει στην ίδια οικογένεια για περισσότερα από 1300 χρόνια…

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan, το οποίο ιδρύθηκε το 705 μ.Χ. από τον Fujiwara Mahito. Σήμερα το ξενοδοχείο των 37 δωματίων, με τους ολάνθιστους -μετά την άνοιξη- κήπους του, που έχει φιλοξενήσει σαμουράι, celebrities και πολιτικούς, που συρρέουν για τα ιαματικά του λουτρά, εκμεταλλεύεται η 52η γενιά της οικογένειας.

Το μυστικό για την μακροβιότητά του (μολονότι έχει να ανακαινιστεί από το 1997), όπως αναφέρουν οι τωρινοί ιδιοκτήτες του, πέρα από τη μαγευτική θέα και τα ιαματικά του λουτρά, είναι (τι άλλο;) η υποδειγματική εξυπηρέτηση, η εντρύφηση από την οικογένεια όλους αυτούς τους αιώνες στην τέχνη της φιλοξενίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα διθυραμβικά σχόλια των επισκεπτών. 

Πέρα από τα δωμάτιά του (οι τιμές πόρτας ξεκινούν από τα 400 ευρώ), τα οποία έχουν το λιτό παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ, υπάρχουν, όπως είδαμε, υπαίθρια λουτρά (hot springs), καραόκε μπαρ, αλλά και εστιατόριο το οποίο σερβίρει τοπικό koshu beef.

Διαβάστε επίσης Το δεύτερο παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο ιδρύθηκε το 717 μ.Χ.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia