Σε αυτή την περιοχή τα Burger King δεν μπορούν να ανοίξουν κατάστημα...

Υπάρχει μία περιοχή στην πολιτεία του Ιλλινόις όπου τα Burger King δεν επιτρέπεται να ανοίξουν κατάστημα. Ο λόγος; Εκεί, στην πόλη Mattoon, βρίσκεται το αυθεντικό Burger King, που φυσικά δεν σχετίζεται με τη διάσημη αλυσίδα.

burger-king-mattoon

Πρόκειται για μία καντίνα παγωτών, πίσω στη δεκαετία του ’50, η οποία άλλαξε εμπορικό προσανατολισμό και άρχισε να πουλάει χάμπουργκερ και πατάτες. Το 1959 το εστιατόριο αυτό μετονομάστηκε σε «Burger King», με το όνομα να κατοχυρώνεται μόνο για την πολιτεία του Ιλλινόις.

Από την άλλη, οι ρίζες της διάσημης αλυσίδας fast food εντοπίζονται στην Φλόριντα, το 1953, με την επέκταση να είναι ραγδαία τα επόμενα χρόνια – το 1961 διείσδυσε, έχοντας κατοχυρώσει το brand name σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και στο Ιλλινόις.

Η υπόθεση κατέληξε, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στο δικαστήριο με μηνύσεις εκατέρωθεν, το οποίο αποφάνθηκε, σε μια σολομώντεια λύση,  ότι τα Burger King δεν θα μπορούσαν να «παραβιάσουν» μια ακτίνα 20 μιλίων (32 χιλιομέτρων), όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα το αυθεντικό Burger King.

Διαβάστε επίσης Women belong in the kitchen. Το αμφιλεγόμενο μήνυμα των Burger King για τη Μέρα της Γυναίκας...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia