Women belong in the kitchen. Το αμφιλεγόμενο μήνυμα των Burger King για τη Μέρα της Γυναίκας...

Τα Burger King κατάφεραν για άλλη μια φορά να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, ανακοινώνοντας, για τη Μέρα της Γυναίκας, με «άκομψο» τρόπο μια καλή πράξη για να στηρίξει το αδύναμο φύλο.

burger-king-mera-ths-gynaikas

Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε με ένα ελαφρώς σεξιστικό tweet, το «Women belong in the kitchen» (η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα), αποσκοπούσε να δώσει τη δυνατότητα, μέσα από ένα πρόγραμμα υποτροφιών, στις γυναίκες υπαλλήλους να κυνηγήσουν μια καριέρα στη μαγειρική, τονίζοντας μάλιστα ότι σήμερα μόνο το 20% των σεφ είναι γυναίκες.

Η επεξήγηση αυτή ήρθε με την αποστολή μεταγενέστερου tweet, που προφανώς θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Ωστόσο, η «ζημιά» είχε ήδη γίνει, καθώς το αρχικό tweet, με ένα ξεπερασμένο κλισέ-αστείο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Burger King, που ανέφεραν ότι «είμαστε σε μια αποστολή να αλλάξουμε την αναλογία φύλου στη βιομηχανία εστιατορίων, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες εργαζόμενες με την ευκαιρία να συνεχίσουν μια μαγειρική καριέρα», απέσυραν το επίμαχο tweet και ζήτησαν συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης Οταν τα Burger King έβγαλαν burger για αριστερόχειρες...

Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η αμερικάνικη αλυσίδα κατάφερε να γίνει viral και να περάσει, σε μία «ιδιαίτερη» μέρα για τις γυναίκες, το μήνυμά της. Ο σκοπός, εξάλλου, αγιάζει τα μέσα…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia