Mizpah Hotel. Το πιο στοιχειωμένο ξενοδοχείο της Αμερικής...

Το Mizpah Hotel είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στη Νεβάδα. Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που άνοιξε τις πόρτες του το 1907 και ανακαινίστηκε το 2011, ήταν το υψηλότερο κτίριο στη Νεβάδα μέχρι το 1927.

mizpah-hotel

Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί καθώς, κατά πολλούς που έχουν διανυκτερεύσει σε αυτό, είναι στοιχειωμένο – θεωρείται μάλιστα ένα από τα πιο στοιχειωμένα καταλύματα στην Αμερική. Στην δε ιστοσελίδα του, το Mizpah Hotel επαίρεται ότι έχει ψηφιστεί ως το "κορυφαίο στοιχειωμένο ξενοδοχείο". Έχει εμφανιστεί μάλιστα και στην τηλεόραση, στη σειρά Ghost Adventures του Travel Channel.

Το ξενοδοχείο «φιλοξενεί» το πνεύμα της Evelyn Mae Johnston, γνωστής και ως Lady in Red (γυναίκα στα κόκκινα), σύμφωνα πάντα με αρκετούς από τους επισκέπτες του, που διατείνονται ότι αισθάνθηκαν την παρουσία της. Σύμφωνα με το μύθο, η Lady in Red είναι το φάντασμα μιας εκδιδόμενης, τακτικής «πελάτισσας» του ξενοδοχείου, που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του ’10 στον πέμπτο όροφο, στο δωμάτιο 504, από έναν ζηλιάρη πρώην σύντροφο.

stoixeiwmeno-xenodoxeio

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η κυρία αυτή, το πορτρέτο της οποίας βρίσκεται στο καθιστικό του ξενοδοχείου, ήταν «άτακτη» και πιάστηκε στα πράσα από τον σύζυγό της, που έχασε το τρένο και επέστρεψε για να την βρει στο κρεβάτι με άλλον. Η οργή του ήταν τέτοια, που την κυνήγησε στο διάδρομο του ορόφου και τη σκότωσε.

lady-in-red

Αρκετοί επισκέπτες, που συρρέουν εντυπωσιασμένοι από τη "σκοτεινή" φήμη του ξενοδοχείου, ισχυρίζονται ότι στον πέμπτο όροφο και δη στο δωμάτιο όπου διαπράχτηκε το έγκλημα αντιλαμβάνονται  μια περίεργη ενέργεια, ότι ακούν θορύβους, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν μαργαριτάρι πάνω στο μαξιλάρι.

Διαβάστε επίσης εδώ Το ξενοδοχείο με την ιδιαίτερη πινακίδα σε κάθε δωμάτιο

Όπως και να έχει, το Mizpah Hotel έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί, μια ιστορία που αναμφίβολα αποτελεί και το unique selling proposition του…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia