Βενετία: Λιγότεροι τουρίστες στις γόνδολες, λόγω πάχους...

Οι γονδιολέρηδες αναφέρουν πως το πρόβλημα είναι σημαντικό, καθώς μπαίνει νερό στις βάρκες και κινδυνεύουν να βουλιάξουν.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την οικονομία εκατοντάδων τουριστικών θερέτρων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Βενετία. Η πόλη προσπαθεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της, θέτει όμως νέους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να μπαίνουν και να κάνουν βόλτα στις γόνδολες.

Οι νέοι κανονισμοί, με άλλα λόγια, θα μειώσουν την μέγιστη χωρητικότητα στις γόνδολες από έξι σε πέντε επιβάτες. Και αν νομίζετε πως η αλλαγή γίνεται για να τηρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση, κάνετε λάθος, αφού ο λόγος είναι η αύξηση του βάρους των τουριστών. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι άνθρωποι που οδηγούν τις γόνδολες.

«Τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια, οι τουρίστες ζυγίζουν περισσότερο και για τον λόγο αυτό περιορίζουμε τον αριθμό εκείνων που θα εισέρχονται σε αυτές», σημείωσε ο Αντρέα Μπάλμπι, πρόεδρος της Ένωσης Γονδολιέρηδων της Βενετίας μιλώντας στο CNN.

Η μέγιστη χωρητικότητα στις μεγαλύτερες γόνδολες, που ονομάζονται «da parada» και λειτουργούν ως ταξί, έχει επίσης μειωθεί από 14 σε 12.

Ο Μπάλμπι εξήγησε πως η κίνηση δεν είναι τυχαία, καθώς σε περίπτωση που τα φορτία είναι βαρύτερα, νερό θα εισέρχεται στις γόνδολες και θα τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών - συν τοις άλλοις καθίστανται πιο δύσκολοι οι ελιγμοί μέσα στα κανάλια.

Ο Ραούλ Ροβερτάτο, επικεφαλής της Ένωσης αναπληρωματικών γονδολιέρηδων, μιλώντας στην La Repubblica ήταν λίγο πιο σκληρός στις δηλώσεις του. «Μερικές φορές είναι σαν να πέφτουν βόμβες μέσα στις γόνδολες και όταν αυτές φορτώνονται πλήρως, τότε αρχίζουν και βυθίζονται και εισέρχεται νερό», τόνισε.

Η Βενετία διαθέτει σήμερα 433 γόνδολες, πρόσφατα ωστόσο μείωσε τον αριθμό τους εξαιτίας της πανδημίας και της απότομης μείωσης των τουριστών.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μια ομάδα εργαζομένων πραγματοποιεί αλλαγές με βάση το βάρος των πελατών της. Το 2018, η Ελλάδα απαγόρευσε στους μεγαλόσωμους τουρίστες να μεταφέρονται με γαϊδουράκια στο νησί της Σαντορίνης, μετά από διαμαρτυρίες πως τα ζώα υπέφεραν από τραυματισμούς.

Πηγή: www.huffpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia