Lizzie Borden House. Οταν η σκηνή ενός ειδεχθούς εγκλήματος μετατρέπεται σε κατάλυμα...


Κάθε κατάλυμα έχει συνήθως ένα USP (unique selling proposition), έναν μοναδικό λόγο αγοράς. Αλλα έχουν μία εξαιρετική τοποθεσία, άλλα καταπληκτική θέα, άλλα έχουν ξεχωριστή διακόσμηση, ευγενικό προσωπικό, προσιτές τιμές κ.λπ.

lizzie-borden-house

Για το Lizzie Borden House, μία πανσιόν που λειτουργεί και ως μουσείο στην Μασαχουσέτη, το USP είναι πιο σκοτεινό και απόκοσμο, καθώς εκεί διαπράχτηκε ένα άγριο και ανεξιχνίαστο έγκλημα πριν από 120 χρόνια…
Γυρίζουμε το χρόνο πίσω, στις 4 Αυγούστου 1892, όταν το πτώμα του Andrew Stanton βρέθηκε στο σαλόνι του σπιτιού του, με το κρανίο του να έχει συνθλιβεί με βαρύ αντικείμενο. Στον επάνω όροφο, βρέθηκε και το πτώμα της συζύγου του κατακρεουργημένο με τον ίδιο τρόπο.
Οι αστυνομικοί της κοινότητας του Fall River, που εξέτασαν τις σορούς, διαπίστωσαν ότι το όπλο του εγκλήματος ήταν τσεκούρι, το οποίο βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα στο κελάρι. Οι υποψίες θα στραφούν προς την Lizzie, η οποία φημολογείτο ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τη μητριά της αλλά και τον πατέρα της.
Για το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική και όχι μόνο, κοινωνία, η 32χρονη συνελήφθη και δικάστηκε στις 5 Ιουνίου 1893. Δεν υπήρχαν όμως αρκετές αποδείξεις, με αποτέλεσμα να αθωωθεί – σε αυτό συνηγόρησε και η αποκάλυψη ότι ορισμένες από τις δουλειές του επιχειρηματία πατέρα της ίσως να μην ήταν απόλυτα νόμιμες.
Μετά το τέλος της δίκης, μετακόμισε σε μια ήσυχη περιοχή της κοινότητας, ωστόσο η τοπική κοινωνία την εξανάγκασε σε φυγή. Πέθανε από πνευμονία την 1η Ιουνίου του 1927, αφήνοντας όλη της την περιουσία στην αδερφή της αλλά και στο τοπικό ίδρυμα προστασίας ζώων.
Σήμερα, το σπίτι όπου έγινε το φρικτό έγκλημα έχει μετατραπεί σε πανσιόν, ενώ λειτουργεί και ως μουσείο, όπου γίνονται ξεναγήσεις. Σε όλα τα δωμάτια, μαζί με τα έπιπλα της εποχής, υπάρχουν φωτογραφίες από το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ ακόμα και το τσεκούρι, μαζί με δύο θρυμματισμένα κρανία-ρέπλικες, βρίσκεται σε περίοπτη θέση.
Μάλιστα η τωρινή ιδιοκτήτριά του, Martha McGinn, που κληρονόμησε το σπίτι από τους παππούδες της που το αγόρασαν το 1948, παραδέχεται ότι οι περισσότεροι επισκέπτες ζητούν το δωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρή η μητριά της Lizzie
Πολλοί δε διατείνονται ότι το σπίτι βγάζει μία περίεργη ενέργεια. Αρκετοί, επισκέπτες και προσωπικό, ισχυρίζονται ότι κατά καιρούς ακούγονται περίεργοι θόρυβοι και φωνές μιας γυναίκας που κλαίει. Αλλοι πάλι ακούνε πατημασιές να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες (όπως γίνεται αντιληπτό, ο μύθος πρέπει να διατηρηθεί ζωντανός)…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia