O Bill Gates, η πλατφόρμα Greece From Home και... τα fake news...


H είδηση κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες και αναπαράχθηκε από αμέτρητα και σχετικά αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης, διαδικτυακά και μη.
Σύμφωνα με αυτή την είδηση, ο Bill Gates, σε μια τηλεοπτική συνέντευξή του σχετικά με την πανδημία και την επόμενη μέρα, δήλωσε ότι η πλατφόρμα «Greece From Home», μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την κουλτούρα και τα θέλγητρα της χώρας μας, συνιστά εν καιρώ κρίσης ένα εξαίρετο παράδειγμα content marketing (μάρκετινγκ περιεχομένου).
Μολονότι η εν λόγω πρωτοβουλία είναι όντως αξιέπαινη, εντούτοις ο Bill Gates δεν την μνημόνευσε ποτέ στη συνέντευξη αυτή. Στην πραγματικότητα, τα αποθεωτικά σχόλια για την εν λόγω πλατφόρμα ανήκουν στον δημοσιογράφο του inc.com, ο οποίος σχολίασε τη συνέντευξη του εμβληματικού επιχειρηματία.
Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στο ατέρμονο κυνήγι των likes και των shares ορισμένα νέα ανακυκλώνονται ελαφρά τη καρδία χωρίς να ελεγχθεί η αυθεντικότητα της πηγής. Ας ήμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στο τι ανεβάζουμε και κοινοποιούμε. Πάνω από όλα, στην εποχή των fake news (με τον καθέναν να έχει αποκτήσει βήμα), ας ήμαστε πιο προσεκτικοί-επιφυλακτικοί σε αυτά που διαβάζουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia