Γυναίκα μόνη ταξιδεύει...


Γυναίκα μόνη ταξιδεύει. Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό – εν έτει 2020 η αναζήτηση στην Google με τους όρους «female solo travel» βγάζει 374 εκατ. αποτελέσματα (από 100 εκατ. το 2017).
Πολλές γυναίκες πλέον -στην εποχή του διαδικτύου, των smart phones, του influencer marketing και του travel blogging- ταξιδεύουν μόνες, καθότι θέλουν να ζήσουν αξιομνημόνευτες εμπειρίες ή απλώς διάγουν μία ιδιαίτερη φάση στη ζωή τους. Θέλουν να απολαύσουν την ανεξαρτησία τους και να μην εξαρτώνται από άλλους, που πιθανόν έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και προγράμματα.
Οι γυναίκες αυτές, που ανήκουν τόσο τη γενιά των millennials (1980-2000) αλλά και στους baby boomers (1946-64), τείνουν να επιλέγουν προορισμούς και καταλύματα που θεωρούνται ασφαλή (π.χ. μακριά από κακόφημες συνοικίες, έντονο φωτισμό στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, μεγάλοι καθρέπτες) – το 2019 άνοιξε, μάλιστα, στη Μαγιόρκα το πρώτο ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες.
Ερευνα της British Airways κατέδειξε ότι το 50% των γυναικών, που πλέον απολαύουν καλύτερου εισοδήματος και θέσης στην κοινωνία, κάνει από επιλογή διακοπές μόνο του, για λόγους ευζωίας και όχι μόνο (π.χ. εξερεύνηση νέων τόπων, αναζήτηση του εαυτού τους). Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το 80% των τουριστικών αποφάσεων γίνεται από γυναίκες, ασχέτως αν είναι παντρεμένες, ανύπαντρες ή διαζευγμένες.
Δημοφιλείς προορισμοί για μοναχικές γυναίκες θεωρούνται σήμερα η Φινλανδία (θεωρείται ως η πλέον χαρούμενη χώρα στον κόσμο, ιδανική για εξερεύνηση), η Νέα Ζηλανδία. (χάρη κυρίως στο κλίμα και το φυσικό της περιβάλλον), η Ουρουγουάη. (ασφαλής προορισμός που συνδυάζει ποιοτικό φαγητό, σπουδαίο πολιτισμό και όμορφο φυσικό περιβάλλον) και η Ιαπωνία (χώρα με πλούσια ιστορία, ιδανική για πεζοπορικό τουρισμό).

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia