KLM. Το χριστουγεννιάτικο γεύμα για 20 άγνωστους μεταξύ τους συνταξιδιώτες...


Η KLM Royal Dutch Airlines είναι μια εταιρεία που έχει ως αποστολή να φέρει τους ανθρώπους κοντά. Τα Χριστούγεννα του 2016, όμως, φαίνεται ότι πήρε το έργο της πολύ σοβαρά, καθώς στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εγκατέστησε ένα ιδιότυπο εορταστικό μπουφέ, με σκοπό, τις άγιες εκείνες μέρες, να φέρει πιο κοντά μοναχικούς ταξιδιώτες.
Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ταξιδιώτες να ξεκλέψουν χρόνο από το κινητό τους και να έρθουν κοντά με άγνωστους συνεπιβάτες, ανέλαβε μια πρωτοβουλία-κοινωνικό πείραμα, το bonding buffet, τοποθετώντας στο αεροδρόμιο ένα υπερυψωμένο τραπέζι 20 ατόμων, στο οποίο είχε σερβιριστεί λουκούλλειο γεύμα. 
Κάθε φορά που ένας ταξιδιώτης καθόταν στην καρέκλα, το τραπέζι, που ήταν 4,5 μέτρα ψηλά, χαμήλωνε μερικούς πόντους, με τους καθήμενους να παρακινούν άλλους, εντελώς άγνωστους, να κάτσουν. Όταν έκατσαν 20 άτομα (συνολικά 60 άτομα από 20 διαφορετικές εθνικότητες δείπνησαν εκείνη την ημέρα), το τραπέζι ακούμπησε στο έδαφος και οι «τυχεροί» απόλαυσαν ένα ξεχωριστό και αξιομνημόνευτο χριστουγεννιάτικο γεύμα…
Τι κρίμα που τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βλέπουμε ποτέ από ελληνικές επιχειρήσεις…
Δείτε το βίντεο εδώ


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia