Ντουλάπες καταχωρίζονται στην πλατφόρμα της Airbnb...


Δεν έχουν διαθέσιμο σπίτι, δωμάτιο, τροχόσπιτο ή αντίσκηνο για να καταχωρίσουν στην πλατφόρμα της Airbnb, αλλά παρόλα αυτά θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του «οικοδεσπότη». Ως εκ τούτου, έσπευσαν, ιδιαίτερα στην Αμερική, να καταχωρίσουν στην δημοφιλή πλατφόρμα… ντουλάπες (!).
Πρόκειται για ιδανική καταχώριση για κάποιον που θέλει να κλέψει λίγη από τη λάμψη του Harry Potter και να ζήσει μέσα σε ντουλάπα, όπως στην ταινία, κάτι μάλιστα που προβάλλεται από τους οικοδεσπότες αλλά και την ίδια την Airbnb. Οι ντουλάπες αυτές, που με την επιστράτευση ενός στρώματος μετατρέπονται σε μικροσκοπικά υπνοδωμάτια, ενοικιάζονται από 30 έως 60 ευρώ τη βραδιά.
Σε μία από αυτές τις καταχωρίσεις, η ντουλάπα διαφημίζεται ως εξής: «Καλώς ήλθατε στη μικρή μας γωνιά, κατάλληλη για ένα άτομο.  Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στην τουαλέτα, καθώς και στο υπόλοιπο του σπιτιού μας! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ντουλάπι, αλλά εάν ένα ντουλάπι ήταν αρκετά καλό για τον Harry Potter, γιατί να μην είναι και για εσάς; Είναι, επίσης, η πιο δημοφιλής καταχώριση στη λίστα μας!».
Μία νεαρή Αγγλίδα, η 26χρονη Zoe Reeve, είχε πρόσφατα μια δυσάρεστη εμπειρία σε… ντουλάπα, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Η καταχώριση, που είχε τρεις μόλις φωτογραφίες και με βαθμολογία 4,5 αστέρια, είχε τίτλο «Economy Brooklyn Space for your NYC Adventure!» και περιγραφή: «Ιδανικό για backpackers και όσους θέλουν να ταξιδέψουν φθηνά και αρέσκονται να κοιμηθούν σε κάτι που μοιάζει με sleeping bag. Δεν ενδείκνυται για άτομα άνω του 1,85 σε ύψος ή για όσους δεν αισθάνονται άνετα να κοιμηθούν σε περιορισμένο χώρο».
Η εν λόγω νεαρά, που έκλεισε τελευταία στιγμή προκειμένου να παρακολουθήσει ένα φεστιβάλ, κλήθηκε να πληρώσει 30 λίρες τη βραδιά (περίπου 34 ευρώ) για έναν χώρο που γνώριζε εξ αρχής ότι θα ήταν μικρός. Αυτό όμως που αντίκρισε την σόκαρε.
Το σχετικό βίντεο που ανέβασε στα social media, γι αυτό που χαρακτήρισε «μία βρώμικη, ξεχαρβαλωμένη ντουλάπα, με βρώμικα σεντόνια και μαξιλάρι, χωρίς καν πρίζα ή έστω ένα μικρό φως», έγινε φυσικά viral καθώς το είδαν 1,9 εκατ. χρήστες.
Εντέλει, η Reeve κοιμήθηκε στον καναπέ ενός φίλου της, με τον οικοδεσπότη να απολογείται καθώς η ντουλάπα εκ παραδρομής δεν είχε καθαριστεί.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia