Η σουίτα του Oscar Wilde


To ξενοδοχείο Cadogan Hotel, στο Τσέλσι του Λονδίνου, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί, καθώς στα 130 και πλέον χρόνια του έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες.
Μία από αυτές ήταν και ο συγγραφέας Oscar Wilde, ο οποίος εκεί συναντούσε τον εραστή του, αν και παντρεμένος, μέχρι τη στιγμή της επ’ αυτοφώρω σύλληψής του το 1895 και της καταδίκης του σε φυλάκιση δύο χρόνων, σε καταναγκαστικά έργα, λόγω της παράνομης και κατακριτέας -για τα χρόνια εκείνα- ομοφυλοφιλίας του.
Η σύλληψη μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και η μετέπειτα φυλάκισή του, μάλιστα, θα σηματοδοτούσαν όχι μόνο το τέλος της καριέρας του ως συγγραφέα, αλλά και της ζωής του, καθώς θα πέθαινε λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του.
Επενδύοντας ουσιαστικά στον μεγάλο αυτόν συγγραφέα, το Cadogan Hotel, που άνοιξε τις πόρτες του το 1887 ως ένα μικρό πανδοχείο, έχει, μετά από μια μαζική ανακαίνιση ύψους 50 εκατ. ευρώ, μετατραπεί πλέον σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων προσφέροντας συνολικά 54 κομψά δωμάτια και σουίτες, οι περισσότερες εκ των οποίων θυμίζουν διαμερίσματα, καθώς διαθέτουν δικές τους βιβλιοθήκες, ακόμα και τζάκι.
Tο δωμάτιο 118 του διάσημου συγγραφέα έχει πλέον μετατραπεί στη Βασιλική Σουίτα, με σαλόνι, τραπεζαρία, υπηρεσία μπάτλερ και μαρμάρινο μπάνιο με θέα στους ιδιωτικούς κήπους Cadogan Place. H διανυκτέρευση σε αυτό κοστίζει περίπου 7.000 ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia