Πώς ένα ξεχασμένο ποτήρι καφέ προσέφερε δωρεάν δημοσιότητα στα Starbucks...


Αν είστε ένας από τα 38 εκατ. των φανατικών της σειράς Game of Thrones, τότε ίσως προσέξατε και εσείς το ξεχασμένο ποτήρι του καφέ που εμφανίστηκε σε ένα από τα επεισόδια της διάσημης σειράς του HBO.
Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι ότι η δωρεάν δημοσιότητα για τα Starbucks, καθότι το ποτήρι παρέπεμπε στο λογότυπο της εταιρείας, έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με το CNBC, η απρόσμενη αυτή δημοσιότητα ισοδυναμεί με διαφήμιση αξίας 2,3 δις., καθότι έγιναν περισσότερες από 11.000 αναφορές σε ηλεκτρονικά και παραδοσιακά μέσα, χωρίς βέβαια να έχει υπολογιστεί και το παραδοσιακό word of mouth (το ίδιο φυσικά ισχύει και για την δημοφιλή σειρά, που έδωσε μία ακόμα αφορμή για να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης).
Το νούμερο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως η κούπα του καφέ δεν ήταν πραγματικά κούπα των Starbucks, αλλά απλώς μια κούπα που χρησιμοποιούσε το βοηθητικό προσωπικό της παραγωγής…
Τα Starbucks, ωστόσο, χαριτολογώντας έγραψαν: «Για να είμαστε ειλικρινείς, μας εκπλήσσει που δεν παρήγγειλε ένα Dragon Drink». Υπολογίζεται ότι, αν το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν «τοποθέτηση προϊόντος», θα κόστιζε στην αμερικάνικη εταιρεία μεταξύ 250.000 και ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Μολονότι πολλοί μιλούν για μία εσκεμμένη ενέργεια, προκειμένου να προβληθεί μια εταιρεία, το HBO, αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη, δήλωσε ότι πρόκειται για μια γκάφα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia