O Conde Nast Traveler εξυμνεί την Αθήνα...


«Athens is back». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του έγκριτου Conde Nast Traveler, το οποίο σημειώνει ότι μετά από μία δεκαετία όπου επικράτησε το χάος και η μιζέρια, ελέω κρίσης, η Αθήνα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη για καινοτομίες στο φαγητό, διασκέδαση και πολιτισμό.
Το περιοδικό, που προτρέπει τον επισκέπτη να διαμείνει στην Αθήνα και όχι απλά να περάσει από εκεί για να πάει στα νησιά, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο φεστιβάλ Documenta, που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το 2017, το οποίο έδωσε μια μεγάλη ώθηση στην πόλη, προσελκύοντας λάτρεις των τεχνών.
Ο συντάκτης μνημονεύει και το Μεταξουργείο, έναν ανερχόμενο προορισμό διασκέδασης, όπου όμως συνυπάρχει και το σκότος: οι ναρκομανείς που χτυπάνε τη δόση τους σε κοινή θέα και οι οίκοι ανοχής που κάνουν χρυσές δουλειές.
Και φυσικά δεν ξεχνά να κάνει αναφορά στην Ακρόπολη, στο λίκνο της δημοκρατίας, αλλά και σε δύο εμβληματικά μουσεία, αυτό της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο, παρά τα διαχειριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, στεγάζει μερικές από τις πιο σημαντικές αρχαιότητες του κόσμου.
Μόνο καλά λόγια έχει να πει και για ένα ακόμη attraction point της πρωτεύουσας, το εκθαμβωτικό Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η κατασκευή του οποίου κόστισε 750 εκατ. Εκθειάζει επίσης τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, που κινείται πέρα από τα τετριμμένα (π.χ. γύρο και μουσακά), ενώ κατονομάζει πληθώρα εστιατορίων που «ανακαλύπτουν» νέα πιάτα με ελληνικό χαρακτήρα. Αναφορά κάνει και για τα αμέτρητα καφέ της πόλης, τα οποία προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά και τα καλοκαιρινά σινεμά.
Η Αθήνα, όπως επισημαίνει το άρθρο, δεν στερείται ούτε καταλυμάτων για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Η Airbnb έχει αλλάξει κυριολεκτικά την κοινωνική δομή των περιοχών, ενώ για την πιο ευκατάστατη πελατεία υπάρχει πληθώρα πολύ καλών ξενοδοχείων, με κορωνίδα τη «Μεγάλη Βρεταννία» και φυσικά, τη νέα άφιξη, το Four Seasons, που άνοιξε στην πολλά υποσχόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia