''Γνωστά Ονόματα Αγνωστες Ιστορίες 2''. Το ταξίδι στην συγγραφή συνεχίζεται...


Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από τότε που βγήκε για πρώτη φορά στα ράφια των βιβλιοπωλείων το «Γνωστά Ονόματα, Αγνωστες Ιστορίες», ένα βιβλίο που πραγματευόταν την άγνωστη και συναρπαστική ιστορία των πιο γνωστών εμπορικών επωνυμιών. Ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες, με ιστορίες ανθρώπων που μόχθησαν, που προσπάθησαν, που πέτυχαν (είτε αυτοί είτε οι διάδοχοί τους) να δημιουργήσουν ένα επώνυμο brand name.
Έκτοτε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι, για να φθάσουμε σήμερα να μιλάμε για μία άκρως επιτυχημένη τριλογία με οκτώ συνολικά επανεκδόσεις και 11.500 πωληθέντα βιβλία, αλλά και μια... παρουσίαση στην τηλεόραση (δείτε το βίντεο εδώ). 
Πριν λίγες, λοιπόν, ημέρες επανακυκλοφόρησε το «Γνωστά Ονόματα, Αγνωστες Ιστορίες 2», το οποίο αναφέρεται, όπως και τα άλλα δύο, σε μερικές μόνο από τις εμπορικές επωνυμίες οι οποίες βρίσκονται παντού τριγύρω µας.
Είναι ίσως από τα πρώτα ονόµατα που µαθαίνουµε σε παιδική ακόµα ηλικία και τα οποία, είτε το θέλουµε είτε όχι, µας συντροφεύουν σε όλη µας τη ζωή. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουµε είναι ότι πίσω από κάθε µάρκα κρύβεται µια άγνωστη, «ανθρώπινη» ιστορία. Ιστορίες ανθρώπων µε τις ιδιοτροπίες και τα οράµατά τους, οι οποίοι κατάφεραν να µετατρέψουν τις µικρές επιχειρήσεις τους σε αυτοκρατορίες.
Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι η Pizza Hut ξεκίνησε από ένα μικρό εστιατόριο-πιτσαρία που χωρούσε μόλις 25 καθίσματα, ότι το Red Bull χαρακτηρίστηκε ότι είχε γεύση συνταγογραφούμενου σιροπιού και δεν απευθυνόταν σε ξεκάθαρη αγορά-στόχο, ότι η Samsung ξεκίνησε εξάγοντας στην Κίνα παστά αλιεύματα και ότι η αρχική προϊοντική γκάμα της Gap περιελάμβανε τζιν, δίσκους και κασέτες;
Η ανανεωμένη και εμπλουτισμένη (µε επιπλέον ιστορίες, ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό), τρίτη έκδοση του εν λόγω βιβλίου θα ταξιδέψει τον αναγνώστη πίσω στο χρόνο για να µάθει τι κρύβεται πίσω από κάθε γνωστή επωνυμία. Θα ικανοποιήσει την έμφυτη ανάγκη, την περιέργεια που έχουμε για να μάθουμε πώς προέκυψαν δημοφιλείς σήμερα επωνυμίες όπως η Samsung, η Colgate, η Hewlett-Packard, Prada και η Ferrari, αλλά και άλλες σχετικά πιο σύγχρονες όπως τα Gap, τα Crocks και η Ugg.
Αν είστε λοιπόν έτοιμοι για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, τότε ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε... 
Γνωστά Ονόματα Αγνωστες Ιστορίες 2 (Εκδ. Σταμούλης)

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia