Γιατί η Apple δεν θα ανακοινώνει πλέον τις πωλήσεις που αναμένει


Τον Οκτώβριο του 2018 η Apple πήρε, για πρώτη φορά, την απόφαση να μην δημοσιεύει εφεξής τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Μετά τον προβληματισμό που προκάλεσαν οι προβλέψεις της για μειωμένες πωλήσεις συσκευών στην επερχόμενη εορταστική περίοδο, μέχρι το τέλος του 2018, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα δίνει πλέον στοιχεία για τις πωλήσεις των πιο σημαντικών και δημοφιλών προϊόντων της.

Αποσιωπώντας τα νούμερα που αφορούν τις πωλήσεις των προϊόντων της, η αμερικάνικη εταιρεία αποφεύγει την «καυτή πατάτα» που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και να επηρεάσει τις διαθέσεις και την ψυχολογία των επενδυτών (αλλά και των χρηστών) απέναντι στην εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο, η προσοχή των επενδυτών θα εστιαστεί στα ανθηρά οικονομικά της στοιχεία και τις επιδόσεις της μετοχής της.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις αποδίδονται στην αστάθεια στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, στη διαφαινόμενη εμπορική κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, στο στάσιμο οικονομικό κλίμα, στην εξασθένηση της ζήτησης από αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ινδία και η Βραζιλία, στην όξυνση του ανταγωνισμού (πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές έξυπνων κινητών κατασκευάζουν ακριβά μοντέλα), αλλά και εν γένει στην κάμψη που θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά μετά το 2012, οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia