Το διαβόητο Club 18-30 έριξε τίτλους τέλους


Το Club 18-30, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 για να προσφέρει πακέτα ξέφρενων διακοπών σε νησιά, που απευθύνονταν σε νέους και εργένηδες, ηλικίας 18 έως 30, αλλά  και ζευγάρια που ήθελαν να ταξιδέψουν χωρίς οικογένειες ή παιδιά, πλέον αποτελεί παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Thomas Cook, που την εξαγόρασε το 1998, η λειτουργία του τερματίστηκε στις 27 Οκτωβρίου, με ένα ταξίδι από το Μάντσεστερ στο Μαγκάλουφ της Μαγιόρκα. προκειμένου ο όμιλος να απαγκιστρωθεί από μοντέλα διακοπών που θεωρούνται ξεπερασμένα και να εστιάσει την προσοχή του σε άλλες αγορές-στόχους.

Το Club 18-30 γνώρισε στιγμές δόξας τις δεκαετίες ’90 και 2000, όταν και οι χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια το έκαναν πιο ελκυστικό (τα χρόνια εκείνα έστελνε περίπου 100.000 άτομα στο εξωτερικό), ωστόσο σήμερα θεωρείται παρωχημένο.  Με μέσο όρο ηλικίας τα 19 έτη και με το ένα τρίτο των πελατών να κάνει για πρώτη φορά διακοπές μακριά από την οικογένεια, ήταν φανερό ότι απευθυνόταν σε όσους αναζητούσαν –χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη- να ξεφύγουν, να διασκεδάσουν μέχρις εσχάτων.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι πλέον οι νέοι αποφεύγουν τις έντονες, γεμάτες αλκοόλ και αχαλίνωτο σεξ, διακοπές και πλέον προσανατολίζονται σε προορισμούς που “πουλάνε” περισσότερο στο Instagram και εν γένει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έτσι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν εικόνες για να κάνουν τους φίλους τους να ζηλέψουν.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι διακοπές sex-and-booze (σεξ και μέθη) σε θέρετρα, όπως τα Μάλια στην Κρήτη, ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο και η Αγία Νάπα στην Κύπρο, φθάνουν στο τέλος τους. Ευκαιρία γι’ αυτούς τους προορισμούς να επανατοποθετηθούν στην αγορά και να αποτινάξουν από πάνω τους την εικόνα του φθηνού, μαζικού τουρισμού όπου όλα επιτρέπονται.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia