Μια ιταλική start-up προωθεί την ιδέα των "πράσινων νεκροταφείων"...

Μία ιταλική start-up δημιούργησε ένα εξαιρετικά καινοτόμο project, καθώς προτείνει την οργανική ταφή των θανόντων μέσα σε μία κάψουλα, όπου το σώμα θα βιοδιασπάται και θα μετατρέπεται σε θρεπτική ουσία για τα δέντρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα eco-friendly concept που καταργεί την έννοια του νεκροταφείου, με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται, και προωθεί την ιδέα ενός «ιερού δάσους».
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Capsula Mundi, ο θανών τοποθετείται, στην εμβρυακή στάση, σε μία κάψουλα, η οποία θάβεται στο έδαφος. Ακριβώς από πάνω θα φυτευτεί ένα δέντρο, το οποίο είχε επιλεγεί, ανάμεσα από μία ευρεία ποικιλία, όσο ο πρόσφατα αποβιώσας ήταν ακόμη εν ζωή.


Καθώς το σώμα θα διασπάται μέσα στη βιοδιασπώμενη κάσα, θα αποτελέσει λίπασμα για το δέντρο που βρίσκεται από πάνω. Μία ζωή λοιπόν που έφυγε θα δώσει ζωή σε ένα δέντρο, το οποίο η οικογένεια του θανόντα θα μπορεί να ποτίζει και γενικώς να το προσέχει.  

Το project δεν έχει ακόμα λάβει σάρκα και οστά καθώς στην Ιταλία απαγορεύεται μία τέτοιου είδους οικολογική ταφή – εξάλλου, η Εκκλησία και δη το Βατικανό δεν θα ενθουσιαστούν με την ιδέα. Η εταιρεία ωστόσο φιλοδοξεί να δημιουργήσει «πάρκα μνήμης» αντί για ταφόπλακες, περιορίζοντας έτσι τη χρήση ξύλου για την κατασκευή φέρετρων (όπως η ίδια ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της, ένα δέντρο χρειάζεται 30 χρόνια για να φθάσει σε ικανοποιητικό μέγεθος και να .κοπεί για να μετατραπεί σε φέρετρο, που είναι ωφέλιμο μόλις για 2-3 ημέρες).
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia