Η Κέρκυρα φιλοδοξεί να γίνει κορυφαίος προορισμός για ΑΜΕΑ

Μπορεί φέτος να υπήρχαν ορισμένα δυσφημιστικά σχόλια για το νησί της Κέρκυρας όσον αφορά τα σκουπίδια και την καθαριότητα των θαλασσών, ωστόσο πριν λίγες μέρες έλαβε χώρα ένα περιστατικό που χρίζει ιδιαίτερης μνείας.

Το νησί επισκέφτηκε ένα ζευγάρι από την Ιταλία με τον γιο τους, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Επισκέφθηκαν την παραλία της Δασιάς και ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες στην πρώτη σειρά λόγω του παιδιού τους.

Τότε τους ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στη διάθεση τους ένα πλωτό αμαξίδιο του Δήμου Κέρκυρας, το οποίο και έφεραν δίπλα τους. Στη θέα του ειδικού αμαξιδίου τόσο οι λουόμενοι όσο και η μητέρα του παιδιού ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς, ενώ ο πατέρας δήλωσε δακρυσμένος ότι έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη αλλά δεν έχουν ξανασυναντήσει κάτι ανάλογο.

Μακάρι το παράδειγμα της Κέρκυρας να ακολουθήσουν και άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Τέτοιες δράσεις, πέρα από την προσέλκυση μιας ιδιαίτερης αγοράς-στόχου που δεν έχει πολλές επιλογές στη διάθεσή της, συνιστούν ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ως το 2019 η Κέρκυρα φιλοδοξεί να διεκδικήσει το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑΜΕΑ πόλης της Ευρώπης – σήμερα ο δήμος διαθέτει πέντε πλωτά αναπηρικά αμαξίδια καθώς και έξι ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό. 

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia