Το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές

Περισσότεροι από 34 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα «γυμνό» δείπνο στο Bunyadi, το νέο εστιατόριο του Λονδίνου, όπου τα ρούχα είναι… προαιρετικά.
Ανοιξε τον Ιούνιο στο κεντρικό Λονδίνο και σερβίρει δείπνο άλλου τύπου με τη συνοδεία... ρόμπας, ενώ στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται αποδυτήρια για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους, χωρίς ρούχα.
Στο εστιατόριο υπάρχει χώρος για 42 επισκέπτες τη φορά, σε τοποθεσία που θα είναι μυστική και η οποία θα αλλάζει κάθε τρεις μήνες, που σημαίνει ότι αρκετές χιλιάδες κόσμου θα απογοητευτούν, αν αναλογιστούμε ότι ήδη πάνω από 34 χιλιάδες άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δειπνήσουν στις εγκαταστάσεις του. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόσμος αναζητά την απελευθέρωση ακόμη και από τα ρούχα του, είτε βρίσκεται στη σάουνα, είτε στην παραλία, είτε απλώς για φαγητό.
Επιστροφή στη φύση
Με περίπου 80-85 ευρώ το άτομο για φαγητό και ποτό, οι επισκέπτες του Bunyadi έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πού θα καθίσουν, ανάλογα με το αν επιθυμούν να φορούν ή όχι τα ρούχα τους, ενώ θα τους σερβίρει ημίγυμνο προσωπικό. Οι selfies και κάθε είδους φωτογραφίες αποκλείονται, αφού οι επισκέπτες θα πρέπει να αποχωριστούν το κινητό τους. Το όλο concept του εστιατορίου θα βασίζεται στην «επιστροφή στη φύση», σε ένα περιβάλλον απόλυτα φυσικό, όπου τόσο το εστιατόριο, όσο και η κουζίνα θα λειτουργούν χωρίς ρεύμα ή αέριο.
Το μενού του περιλαμβάνει vegan και κανονικά πιάτα, τα οποία ετοιμάζονται σε φωτιά από ξύλα, από σεφ που ελπίζουμε να φορούν περισσότερα από μια ποδιά και δίχτυ για τα μαλλιά. Το φαγητό σερβίρεται σε πήλινα σκεύη και τρώγεται με βρώσιμα μαχαιροπίρουνα, ενώ τα ξύλινα τραπέζια θα χωρίζονται μεταξύ τους από μπαμπού και ψάθινα διαχωριστικά.
Όπως αναφέρει και ο Seb Lyall, του οποίου η εταιρία Lollipop «κρύβεται» πίσω από το «γυμνό» εγχείρημα, το Bunyadi προσφέρει στους πελάτες του γνήσια απελευθέρωση (ωστόσο, δίνεται η επιλογή να είναι κανείς γυμνός ή να φορέσει απλώς μια ρόμπα - οι "ντυμένοι" κάθονται σε άλλο μέρος), τόσο μέσα από το ανεπεξέργαστο φαγητό του, όσο και από το περιβάλλον του, το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από τη σύγχρονη τεχνολογία και το ανάλογο lifestyle. 
Πηγή: www.clickatlife.gr



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia