Βύθισαν Airbus για να προσελκύσουν καταδύτες

Οι τουρκικές αρχές βύθισαν ένα γιγαντιαίο Airbus A300 έξω από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στο Κουσάντασι με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή.
Το παροπλισμένο –ηλικίας 36 ετών- Airbus, που αγοράστηκε για λογαριασμό του δήμου του Αϊδινίου από ιδιωτική αεροπορική εταιρεία έναντι 100.000 ευρώ, έχει άνοιγμα φτερών 44 μέτρα και μήκος 54 μέτρα, αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητού υφάλου για καταδύσεις, ασχολία εξαιρετικά δημοφιλή και επικερδή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Αϊδινίου: «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το Κουσάντασι κέντρο του καταδυτικού τουρισμού, προσελκύοντας ετησίως 250.000 επισκέπτες». Μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η γείτονα χώρα προσπαθεί να εμπλουτίσει και να τονώσει το τουριστικό της προϊόν, το οποίο πλήττεται αυτή την εποχή λόγω των προβλημάτων ασφάλειας που παρουσιάζει.

Αν μη τι άλλο, η είδηση της βύθισης του Airbus, η οποία προβλήθηκε από τον διεθνή Τύπο (οι Τούρκοι είναι ειδήμονες στις Δημόσιες Σχέσεις και δη στην προώθηση τέτοιων ενεργειών), προκαλεί θλίψη σε εμάς τους Ελληνες, που βλέπουμε τα 1500  ναυάγια διαφόρων εποχών, μερικά από τα οποία είναι διάσημα παγκοσμίως (όπως αυτό του Βρετανικού στην Κέα), διάσπαρτα ανά στις ελληνικές θάλασσες, να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτα. Προφανώς ο καταδυτικός τουρισμός δεν μας συγκινεί…

Σε αντίθεση με τους Ελληνες, οι Τούρκοι μπορεί να μην έχουν ναυάγια, αλλά… τα δημιουργούν…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia