Ο Πελέ μηνύει την Samsung απαιτώντας 30 εκατ. δολάρια

Αγωγή ύψους 30 εκατ. δολαρίων κατέθεσε ο 75χρονος Βραζιλιάνος πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου, Πελέ, ισχυριζόμενος ότι η Samsung χρησιμοποίησε μία εικόνα που παραπέμπει στον ίδιο, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται..
Ο Πελέ ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε ποτέ την άδεια στην νοτιοκορεάτικη εταιρεία για να χρησιμοποιήσει το πρόσωπό του και ότι προκλήθηκε σύγχυση στους καταναλωτές. Συν τοις άλλοις, η ενέργεια αυτή, ισχυρίζεται ότι, έπληξε και το εισόδημά του, που προέρχεται από διαφημίσεις (endorsements). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 είχαν παγώσει οι συζητήσεις για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο Πελέ στην προώθηση των προϊόντων της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η Samsung τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφόρησε μια έντυπη διαφήμιση στην εφημερίδα The New York Times για να προωθήσει την νέα της σειρά από ultra high-definition τηλεοράσεις, Οντως η διαφήμιση δείχνει το πρόσωπο ενός χαμογελαστού άνδρα που μοιάζει πολύ με τον Πελέ δίπλα σε έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή να εκτελεί ένα βολ-πλανέ που παραπέμπει στο χαρακτηριστικό στυλ του Βραζιλιάνου άσου.

Μάλιστα, o Πελέ έσπευσε να προσλάβει έναν δικηγόρο που πριν έναν χρόνο εξασφάλισε αποζημίωση ύψους 8,9 εκατ. δολαρίων στον Μάικλ Τζόρνταν, για μια παρόμοια περίπτωση που αφορούσε ένα κατάστημα λιανικής. H Samsung από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia