Επεσε η αυλαία για τα Sprider Stores.

Έπεσε πριν λίγο καιρό η αυλαία για μία από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ένδυσης. Τα Sprider Stores ύστερα από 40 χρόνια ζωής (ιδρύθηκαν το 1971 με κύριο αντικείμενο την παραγωγή και διανομή μαγιό και ειδών θαλάσσης) αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς έκλεισαν τα εναπομείναντα 45 καταστήματα, οδηγώντας στην ανεργία 887 άτομα.
Οι λόγοι που εξώθησαν τα Sprider Stores σε μαρασμό ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την χρηματοδότηση, φυσικά η οικονομική κρίση και η συρρίκνωση του εισοδήματος, καθώς και μια σειρά από πυρκαγιές (πέντε… στο σύνολο) στις κεντρικές αποθήκες και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Μάλιστα για την τελευταία πυρκαγιά, που αποδόθηκε σε προσχεδιασμένο εμπρησμό, κατηγορήθηκε η διοίκηση της εταιρείας.

Από το 2009 και μετά η πορεία των μεγεθών της εισηγμένης εταιρείας ήταν έντονα πτωτική (από τα 163 εκατ. ευρώ έπεσε στα 22 εκατ. το 2013). Οι προσπάθειες για ανεύρεση επενδυτών, εγχώριων και μη, δεν απέδωσε. Την ίδια τύχη είχε και το λανσάρισμα ρούχων, το 2010, με την υπογραφή του Σάκη Ρουβά.

Στη «χρυσή εποχή» τα Sprider Stores διέθεταν 114 καταστήματα (το πρώτο κατάστημα λιανικής άνοιξε το 1990 – έως τότε η εταιρεία ασχολείτο με τη χονδρική και τις εξαγωγές) και απασχολούσαν 2100 εργαζόμενους. Ωστόσο, η ραγδαία αυτή ανάπτυξη του δικτύου θα καταστήσει την εταιρεία ευάλωτη στην οικονομική κρίση που έμελλε να ενσκήψει, με αποτέλεσμα η πτώση να επέλθει φυσιολογικά. 
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia