Το μυστικό της αυθεντικής εξυπηρέτησης

Υπάρχουν τρεις παράμετροι που καθορίζουν το βαθμό ικανοποίησης ενός πελάτη. Πρώτον: ο υπάλληλος να γνωρίζει καλά τη δουλειά του. Δεύτερον: ο υπάλληλος να είναι ευγενικός, να χαμογελάει. Οι περισσότεροι υπάλληλοι καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό αυτές τις δύο παραμέτρους. Αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζουν, προκειμένου να θεωρηθούν όχι απλώς «καλοί», αλλά «πολύ καλοί», είναι ότι αυτά δεν αρκούν.

Αλλά, αλήθεια, ποιο είναι το τρίτο; Αναμφίβολα, η πιο σημαντική παράμετρος, η οποία δυστυχώς απαντάται πολύ σπάνια, είναι να δείξει ο υπάλληλος ότι νοιάζεται (care). Αυτό προϋποθέτει ότι αγαπάει τη δουλειά του και διακρίνεται από ενσυναίσθηση και αγάπη προς το συνάνθρωπο. Όπως στην ιστορία που μου διηγήθηκε ένας φίλος:

"Βρίσκεται στο ξενοδοχείο μας, στο Atlantica Eleon Grand Resort, κυρία με θέματα υγείας, σε αναπηρικό καροτσάκι μαζί με την κόρη της. Τελευταία μέρα πριν φύγουν, η μητέρα ξαφνικά χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το μεσημέρι, η κόρη σε κακή ψυχολογική κατάσταση συναντάει τυχαία έναν σερβιτόρο και του αναφέρει ότι αύριο θα έφευγαν, αλλά δυστυχώς είναι στο νοσοκομείο η μαμά της. Ο σερβιτόρος προσφέρθηκε, αν χρειάζεται, να πάει ο ίδιος να δώσει αίμα για τη μητέρα της! Το βράδυ, η κόρη πηγαίνει συγκλονισμένη στην ρεσεψιόν και αναφέρει με δάκρυα στα μάτια για κάποιον σερβιτόρο που το όνομα του αρχίζει από G (Giannis), ο οποίος προθυμοποιήθηκε να δώσει αίμα, αν χρειαζόταν! Όταν τελικά τον βρήκε, τον ευχαρίστησε εμφανώς συγκινημένη με μια σφιχτή αγκαλιά…"


Δεν κοστίζει τίποτα να δείξεις ότι νοιάζεσαι (ακόμα και αν πιστεύεις ότι ο εργοδότης σου δεν θα στο αναγνωρίσει ποτέ) - αρκεί βέβαια να το έχεις... Όχι μόνο σε κάνει καλύτερο επαγγελματία, όχι μόνο σε κάνει να ξεχωρίσεις, αλλά έχει τεράστιο αντίκτυπο στον πελάτη…

Διαβάστε ακόμη: Οταν δείχνεις ότι νοιάζεσαι... {alertInfo}


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia