Digital nomads. Τα νούμερα ευημερούν...

Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, θεωρείται ως μία από τις πιο δυνατές τάσεις στο χώρο της φιλοξενίας. Ο λόγος φυσικά για τους ψηφιακούς νομάδες (digital nomads). Οι ψηφιακοί νομάδες γενικά συνδυάζουν την εργασία εξ αποστάσεως και τα ταξίδια για διάφορους λόγους, αλλά και για διάφορα χρονικά διαστήματα. Παθιασμένοι με τις νέες περιπέτειες, γνωρίζουν πώς να αξιοποιούν στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και χρειάζονται μόνο μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο για να εργάζονται από οπουδήποτε ανά τον κόσμο. Μάλιστα, τα νούμερά τους δείχνουν να ευημερούν:

Υπάρχουν 23 εκατ. ψηφιακοί νομάδες ανά τον κόσμο, με το νούμερο αυτό να έχει αυξητικές τάσεις.

Το 50% είναι Αμερικανοί (αύξηση κατά 130% συγκριτικά με το 2019), ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι Βρετανοί (7%).

Η πλειοψηφία (51%) διαμένει σε ξενοδοχεία, σε φίλους/οικογένεια (41%) και σε Airbnb (36%). 

Ηλικιακά είναι στα 30 τους, με το γκρουπ 40-59 να είναι πάντως άκρως ''πληθωρικό''. Σε γενικές γραμμές, το 47% των ψηφιακών νομάδων είναι Millennials.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αμερική (53%) και η Δυτική Ευρώπη (18%).

Το 61% είναι άνδρες, ενώ το 37% γυναίκες. 

Το 71% επισκέπτεται 1-2 χώρες το χρόνο.

Οι ψηφιακοί νομάδες επιλέγουν τον προορισμό με βάση ορισμένους συγκεκριμένους παράγοντες, όπως ασφάλεια, κόστος διαμονής, ταχύτητα διαδικτύου και ύπαρξη co-working spaces. 

Πώς να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες

Η ευελιξία είναι υψίστης σημασίας για αυτή την ομάδα. Διατηρήστε τις κρατήσεις και τις επιλογές πληρωμής ευέλικτες για να τους προσελκύσετε.

Φροντίστε για τις ανέσεις (π.χ. άνετα έπιπλα, γραφείο) και την τεχνολογία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους - το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας.

Οι "χώροι φιλικοί προς το λάπτοπ" αναζητούνται ιδιαίτερα από τους ψηφιακούς νομάδες. Δημιουργήστε χώρους και ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ησυχία και κοινωνικότητα, όπου είναι εύκολο να εργαστούν.

Συνεργαστείτε με τοπικές επιχειρήσεις και την κοινότητα για να προσφέρετε στους επισκέπτες αυτούς μια γεύση από την τοπική κουλτούρα και κοινότητα.

Εξασφαλίστε έντονη διαδικτυακή παρουσία μέσω των OTA, του ιστότοπου και των social media.

Προσφέρετε εκπτώσεις και προσφορές, ιδίως για παρατεταμένες διαμονές.

Διαβάστε ακόμη: Digital Nomads. Πώς ένα μικρό ξενοδοχείο μπορεί να τους προσελκύσει


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia