Η επική γκάφα αεροπορικής εταιρείας...

Ένα σημαντικό λάθος στη μετατροπή νομίσματος, οδήγησε πολλούς πελάτες της ιαπωνικής αεροπορικής ANA στην business class έναντι μόλις μερικών εκατοντάδων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδα του Βιετνάμ είχαν αναρτηθεί εισιτήρια, στα οποία αναγραφόταν λανθασμένη μετατροπή νομίσματος. Τα περισσότερα αφορούσαν ταξίδια που ξεκινούσαν από την Τζακάρτα, περνούσαν από την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη, με τελικό προορισμό διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και του Μπαλί – όλη η διαδρομή business class.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA ανακοίνωσε ότι όσοι… τυχεροί άδραξαν την ευκαιρία μέσα από την ιστοσελίδα της, έκαναν κράτηση και πληρωμή, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήρια σε αντίθεση με όσους είχαν κάνει μόνο κράτηση. Οι τελευταίοι θα κληθούν «να πληρώσουν μια δίκαιη τιμή», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Το Bloomberg News συνομίλησε με ορισμένους «τυχερούς». Ο Johnny Wong, έκλεισε εισιτήριο μετ’ επιστροφής από την Τζακάρτα στη Χονολουλού μέσω του αεροδρομίου Narita στο Τόκιο έναντι 550 δολαρίων. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πετύχαινα μια τέτοια προσφορά», δήλωσε ο Wong. Ο 29χρονος ανέφερε ότι αγχώθηκε μέχρι να εισαγάγει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα και να κλείσει το εισιτήριο όσο πιο γρήγορα γινόταν, πριν η ANA αντιληφθεί την γκάφα της. Ο συγκεκριμένος ναύλος πωλείται σήμερα προς 8.200 δολάρια!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2019, με την Cathay Pacific Airways Ltd. που πούλησε κατά λάθος εισιτήρια business class από το Βιετνάμ προς τις ΗΠΑ για μόλις 675 δολάρια, ενώ η κανονική τιμή έφτανε τα 16.000 δολάρια.

Πηγή: traveldailynews 


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia