Tommee Tippee. Οταν πας το έξτρα μίλι για να βρεις λύση στο σπαρακτικό αίτημα ενός πατέρα...

Κάθε μήνα, τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας Tommee Tippee βοηθούν τους γονείς που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν μια κούπα ή μια πιπίλα που το μικρό τους δεν μπορεί να αποχωριστεί. Ψάχνουν στα ντουλάπια, στις αποθήκες, ακόμα και στα συρτάρια του γραφείου για να βρουν ακριβώς το κατάλληλο. Φυσικά, μερικές φορές δεν είναι δυνατόν να βρουν ένα προϊόν που έχει διακοπεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να προσπαθήσουν

Τον Νοέμβριο του 2016, η ομάδα έλαβε ένα πολύ ιδιαίτερο και σπαρακτικό tweet από τον @GrumpyCarer, τον Marc Carter. Ο Marc περιέγραψε πώς ο αυτιστικός γιος του Ben είναι εξαρτημένος από ένα συγκεκριμένο ποτηράκι Tommee Tippee - χωρίς αυτό, απλώς αρνείται να πιει και στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί ακόμη και με σοβαρή αφυδάτωση.

Η ιστορία του Marc και του 14χρονου Ben άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους και η αναζήτηση του ποτηριού του Ben σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Η Tommee Tippee επίσης συγκινήθηκε από την ιστορία του Ben. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι αυτό δεν ήταν απλώς ένα κύπελλο για τον Ben, αλλά μια σανίδα σωτηρίας γι' αυτόν. Την επομένη κιόλας μέρα η εταιρεία επικοινώνησε με τον Marc και προσφέρθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον Ben και την οικογένειά του.

Αρχικά, αυτό σήμαινε να βάλουν σε λειτουργία την ομάδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απαντήσουν στα εκατοντάδες tweets που έλαβε ο Marc και να κανονίσουν την δωρεάν αποστολή όλων των φλιτζανιών που ταιριάζουν με του Ben. Εν τω μεταξύ, η αναζήτηση συνεχίστηκε σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία και Χονγκ Κονγκ. Η εργοστασιακή ομάδα ανακάλυψε ότι τα εργαλεία για την κατασκευή των αρχικών ποτηριών ήταν ακόμα αποθηκευμένα και, το σημαντικότερο, ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

Την ίδια στιγμή άρχισαν να καταφθάνουν "δωρεές" από το Twitter και το Facebook, με την εταιρεία να γίνεται αποδέκτης πάνω από 40 φλιτζανιών μέσα σε μια μέρα. Η ανταπόκριση στο Twitter και το Facebook ήταν απίστευτη. Όλοι όσοι μοιράστηκαν την ανάρτηση του Marc, έβαλαν ετικέτες στους φίλους τους και έψαξαν στα ντουλάπια τους. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Tommee Tippee ανακοίνωσε  ότι θα εγκαινίαζε εκ νέου την παραγωγή 500 ποτηριών. Αυτό εξασφάλισε ότι ο Ben θα είχε απόθεμα εφ' όρου ζωής και ότι η οικογένειά του δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχεί για την εξεύρεση άλλου ποτηριού.

Υπάρχουν εταιρείες και εταιρείες. Οι περισσότερες απλώς θα έλεγαν ότι το προϊόν αυτό έχει αποσυρθεί, όμως για την Tommee Tippee αυτή η εναλλακτική δεν έπαιξε. Πήγε above and beyond, κίνησε γη και ουρανό για να ικανοποιήσει και να δώσει χαρά σε ένα «ιδιαίτερο» παιδάκι και στην οικογένειά του (αλλά και όλους όσοι ''ενεπλάκησαν'' σε αυτή την ιστορία).



Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia