Παντοπωλείο στην Καβάλα χαρίζει το βρεφικό γάλα σε όσους έχουν ανάγκη...

Ελλάδα 2022

Αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα!!! Η είδηση για ελληνικό σούπερ μάρκετ που τοποθέτησε αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα κυριάρχησε την προηγούμενη εβδομάδα και για να είμαι ειλικρινής αποτέλεσε γροθιά στο στομάχι (αν και παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και σε άλλες χώρες).

Η είδηση ότι ένας πατέρας ή μία μάνα δεν έχει να πληρώσει το (πανάκριβο) γάλα για να θρέψει το παιδί του και καταφεύγει στην κλοπή αν μη τι άλλο συγκλονίζει. 


Είναι η στιγμή που η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει δράση, ώστε σαν κοινωνία να μην πιάσουμε πάτο (αν και είμαστε κοντά). 

Ήδη μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα δώσει αύξηση 5,5% στο προσωπικό (κάτι είναι και αυτό, αν σκεφθεί κανείς ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα έχει δει μόνο μειώσεις τα τελευταία χρόνια), ενώ μου έκανε εντύπωση και η πρωτοβουλία ιδιοκτήτη παντοπωλείου στην Χρυσούπολη, που αποφάσισε να στηρίξει, χαρίζοντας το γάλα, τους ανθρώπους της περιοχής του που έχουν ανάγκη.  

Ας δούμε τη σχετική ανάρτησή του στο Facebook:

"Εμβρόντητος παρακολούθησα την είδηση ότι αλυσίδα σουπερμάρκετ έβαλε αντικλεπτικό σύστημα σε ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. Προφανώς μια μάνα, ένας πατέρας, δεν είχε την δυνατότητα να ταΐσει τα μωρά του. Με θυμώνει και με στενοχωρεί βαθύτατα αυτή η κατάσταση. Προσπαθώντας να κατανοήσω τις πράξεις αυτών των γονιών, καθώς υπήρξε περίοδος που και εγώ στερήθηκα βασικά αγαθά. Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία να χαρίσω βρεφικές τροφές και γάλα σε όποιον τα έχει πραγματικά ανάγκη. Βρίσκονται στο μαγαζί μου και όποιος θέλει έρχεται και παίρνει χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση να πάρει κάτι άλλο.

Σαν Τάσσο δεν με βρίσκει σύμφωνο οι καλές πράξεις να διαφημίζονται στο ίντερνετ, καθώς συχνά γίνονται γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι αναγκαίο να το γράψω εδώ για να το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, και να φτάσει στα μάτια κάποιου που όντως χρειάζεται ένα προϊόν από τα παραπάνω.

Επίσης παίρνω την απόφαση από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, όποιος συμπολίτης έχει ανάγκη για ένα καρβέλι ψωμί για να φάει ο ίδιος ή η οικογένειά του, με απόλυτη εχεμύθεια να απευθυνθεί στη διεύθυνση του καταστήματος".

Ενα μεγάλο μπράβο στον κύριο Τάσσο, με την ελπίδα η πρωτοβουλία του να βρει σύντομα μιμητές...


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia