Στην Airbnb χρεώνουν ως και 375 ευρώ για τέλη καθαρισμού...

Ορισμένοι hosts της Airbnb χρεώνουν τέλη καθαρισμού και ζητούν από τους επισκέπτες να κάνουν αγγαρείες. Οι απογοητευμένοι ταξιδιώτες συχνά κάνουν αναρτήσεις στα social media όπου αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να κάνουν μια σειρά από αγγαρείες όπως να κουρέψουν το γκαζόν, να βγάλουν τα σκουπίδια και να πλύνουν τα σεντόνια. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, συχνά τους ζητούν να καταβάλουν τα τέλη καθαρισμού, που φτάνουν έως και τα 375 δολάρια.

Η τάση αυτή, απόρροια της υψηλής ζήτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και της κατακόρυφης αύξησης του ενεργειακού κόστους, αναγκάζει μάλιστα αρκετούς πελάτες της Airbnb να εγκαταλείψουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και να στραφούν στα παραδοσιακά ξενοδοχεία. 

Μια TikToker είπε σε ένα viral βίντεο ότι αποφάσισε να μην κάνει κράτηση στην Airbnb επειδή χρεώνει 125 δολάρια τέλος καθαρισμού και ζητά από τους επισκέπτες να βγάλουν τα σκουπίδια, να αφαιρέσουν τα κλινοσκεπάσματα, να βάλουν πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο. Η ανάρτησή της συγκέντρωσε 66.000 προβολές και σχεδόν 5.000 σχόλια, πολλά από τα οποία μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες από σπίτια της Airbnb. 

"Αν πληρώνω 229 δολάρια τη βραδιά για να μείνω κάπου, συν 125 δολάρια για την καθαριότητα, δεν θα βάλω πλυντήριο", ανέφερε. "Ξέρω ότι θα μου πάρει δύο λεπτά να το κάνω, αλλά είναι η πολιτική του σπιτιού που πραγματικά με ενοχλεί".

Ένας άλλος φιλοξενούμενος της Airbnb ρώτησε στο Reddit αν είναι "φυσιολογικό για έναν οικοδεσπότη να ζητά από τον φιλοξενούμενο να κουρέψει μόνος του το γκαζόν;".

Διαβάστε ακόμη: Οταν τα Hilton τρόλαραν την Airbnb...

Εκπρόσωπος της Airbnb δήλωσε ότι ενώ οι οικοδεσπότες επιλέγουν οι ίδιοι αν θα χρεώσουν τέλη καθαρισμού, η εταιρεία έχει παράσχει συστάσεις για τη διατήρηση του ποσού σε λογικά επίπεδα και προτείνει στους οικοδεσπότες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην χρεώνουν καθόλου. 

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, το 45% των παγκόσμιων καταχωρίσεων της Airbnb δεν χρεώνει τέλη καθαρισμού και για όσους το κάνουν, το ποσό αυτό είναι κατά μέσο όρο λιγότερο από το 10% του συνολικού κόστους της κράτησης.


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia