Το μεγαλείο της κας Μαίρης...

Η ιστορία είναι πραγματική και αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες από το philotimo

Επιστροφή από διακοπές στην Πελοπόννησο χθες το απόγευμα. Σταματάμε στον Ισθμό για να τον δουν οι κόρες μου – πάντα μαγικό το θέαμα αυτού του κολοσσιαίου έργου που δημιουργήθηκε πριν από 130 χρόνια. Οι μικρές θέλουν να πάνε τουαλέτα σε μια δημόσια τουαλέτα στην άκρη του Ισθμού. 

Τις αποτρέπω. «Κορίτσια, προσέξτε να είναι καθαρές».

Κι όμως εξωτερικά φαίνονται πεντακάθαρες.

Σε λίγο βλέπω την μεγάλη να έχει βγει και να έχει πιάσει συζήτηση με την καθαρίστρια.

«Μπαμπά, πρέπει να την γνωρίσεις. Οι τουαλέτες είναι πεντακάθαρες και η κυρία είναι σαν τις ιστορίες που ανεβάζεις».

Πιάνουμε κουβέντα με την κα Μαίρη.

Είναι όντως εξαιρετική. Οι συγκεκριμένες τουαλέτες άνοιξαν τον περσινό Δεκέμβριο. Η κα Μαίρη είναι ο άνθρωπος που δίνει την ψυχή του σε αυτό που κάνει.

«Φυλάω καραούλι με το που θα βγει κάποιος να την ξανακαθαρίσω. Κι εάν είναι βρώμικη; Κι εάν ένας τουρίστας μπει μέσα και διαμορφώσει κακή εικόνα για τη χώρα μας; Θα φταίω κι εγώ. Πολύ συχνά μου δίνουν συγχαρητήρια. Πρόσφατα είχε έρθει μια κυρία από το εξωτερικό κι έβγαζε φωτογραφίες από τις τουαλέτες. ‘’Είναι οι πιο καθαρές δημόσιες τουαλέτες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου’’, μου είχε πει. Πιο πολύ όμως αυτό που κάνω το κάνω για μένα. Με κάνει να νιώθω εγώ καλά».

Εάν περάσετε από τον Ισθμό κάντε μια στάση για να δείτε ξανά το μοναδικό θέαμα του Ισθμού. Αλλά κάντε το και για να δείτε τις συγκεκριμένες τουαλέτες που από μόνες τους είναι αξιοθέατο. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Μπράβο στην κα Μαίρη και στην κάθε κα Μαίρη που κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το κάνει για τη συνείδησή τους. Και η συνείδηση του καθενός είναι ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο.

P.S. 

Χρειαζόμαστε πολλούς ανθρώπους σαν την κα Μαίρη, που αγαπούν αυτό που κάνουν, ακόμα και αν αυτό είναι τόσο ταπεινό όσο ο καθαρισμός μιας τουαλέτας. Ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα τους και κάνουν τα πάντα ώστε ο επισκέπτης να διαμορφώσει μια θετική εικόνα. 

Κρατάω από αυτή την ιστορία αυτό που είπε η ίδια: «Κι εάν ένας τουρίστας μπει μέσα και διαμορφώσει κακή εικόνα για τη χώρα μας; Θα φταίω κι εγώ».

Κυρία Μαίρη, υποκλίνομαι στο μεγαλείο σας…


Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia